Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PNL: Economia din concediul maternal, 40 de kilometri de drum

PNL: Economia din concediul maternal, 40 de kilometri de drum

Senatorul PNL de Sibiu Minerva Boitan a declarat, vineri, ca economia pe care incearca sa o faca Guvernul prin reducerea duratei concediului maternal nu este decat "praf in ochi" pentru ca banii ajung doar pentru "asfaltarea a 40 de kilometri de drum".

Senatorul PNL de Sibiu Minerva Boitan a declarat ca economiile pe care Guvernul incearca sa le faca prin reducerea concediului maternal de la doi ani la un an sunt "praf in ochi". 

"Acest Guvern Boc, de un an de zile, nu foloseste decat procedura chirurgicala a lui Ciomu - taie prin amputare tot ce poate si acum a ajuns si la bebelusi si la copiii nenascuti. Este un atac impotriva celor care nu se pot apara. Economia pe care vrea sa o faca este o farsa. 200 - 250 de milioane de euro, economia preconizata prin reducerea concediului maternal inseamna, la costurile asfaltarii drumurilor comunale de catre doamna Elena Udrea, 40 de kilometri. Este praf in ochi. Se bulverseaza linistea a 180.000 de familii din tara, atatea mame sunt in concediu maternal acum", a spus Boitan.

 

"Aceasta pentru ca nu au ce sa faca cu copiii. Nu avem crese suficiente. Presupunem ca se duc la serviciu, dar unde, ca majoritatea nu mai sunt primite inapoi, decat cele care lucreaza la stat, restul sunt puse pe liber si ajung somere", a spus presedintele organizatiei de femei a PNL Sibiu, Valeria Isaicu.

Aceasta a explicat ca a facut un calcul si, imediat dupa nasterea unui copil, familiile sunt nevoite sa cheltuiasca cel putin 1.000 - 1.500 de lei pe luna.

Aproape 100.000 de mame aflate in concediu maternal nu vor mai primi anul viitor indemnizatia pentru cresterea copilului, daca Guvernul va aproba masura propusa de FMI de a reduce durata concediului maternal la un an.

In varianta propusa de ministrul Muncii, Ioan Botis, ca mamele aflate in concediu de crestere a copilului sa primeasca timp de un an 85% din salariu si apoi sa fie incurajate sa se intoarca la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de inca 12 luni, economia realizata la buget s-ar ridica la 465 milioane de lei, au mentionat sursele.

Surse politice au declarat anterior ca FMI a solicitat Guvernului ca durata concediului maternal sa fie redusa la un an, iar indemnizatia lunara sa fie cuprinsa intre 600 si 1.000 lei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1085 ori