Elena Udrea doreste modificarea Legii Urbanismului

Joi, 11 Martie 2010, ora 23:36
1406 citiri
Elena Udrea doreste modificarea Legii Urbanismului

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca vrea ca anul acesta sa modifice Legea Urbanismului si sa simplifice avizarea constructiilor, considerand totodata ca cele doua ministere, al Culturii si al Dezvoltarii Regionale, ar trebui sa dea avizele in acelasi timp.

"Ne-am asumat ca anul acesta sa modificam Legea Urbanismului. E o provocare pe care ne-am asumat-o pentru 2010 si am spera ca, legat de aceasta activitate, sa putem demara rapid lucrurile si initiativa noastra sa cuprinda acele modificari pe care le solicita toata lumea", a declarat joi Elena Udrea, in cadrul unei dezbateri.

De asemenea, ministrul Udrea a mai spus ca multe din statiunile turistice detin un patrimoniu afectat ireversibil, dand ca exemplu statiunea Baile Herculane. "Sunt probleme la care noi nu stim sa gasim solutii", a precizat Elena Udrea.

"Anul acesta, din aceasta abordare, am avut sansa la MDRT sa coordonam si urbanismul. Echipa care este acum in fruntea ministerului doreste sa rezolve macar de aici incolo cadrul legal, dar si cadrul in care se desfasoara actiunea persoanelor private privind patrimoniul construit.

Cred ca am putea fixa un cadru legislativ prin care sa determinam reguli clare prin care aberatiile urbanistice la tot pasul sa nu se mai repete", a mentionat Udrea.

Potrivit ministrului dezvoltarii regionale si turismului, dupa 1990, ritmul in care s-a construit in Romania a fost unul extrem de alert, iar "lipsa de interes a autoritatilor publice fata de patrimoniul arhitectural a fost evidenta".

"Nu exista niciun proiect de OUG, niciun act si nicio forma legislativa, care sa fie asumata macar la nivel de grup tehnic, sunt discutii care se tergiverseaza de aproape un an si nu prevedeam un final foarte rapid, chiar daca sunt presiuni din partea Comisiei Europene fata de Guvern sa gasim solutiile pentru simplificarea procedurilor de avizare a constructiilor si a planurilor de urbanism", a adaugat Elena Udrea.

#elena udrea, #modificare, #legea, #urbanismului , #stiri Elena Udrea