Erori la Ministerul Educației în legătură cu bursele sociale și "Banii de liceu". Secretar de stat: "A fost o scăpare în ordin"

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 14:10
1519 citiri
Erori la Ministerul Educației în legătură cu bursele sociale și "Banii de liceu". Secretar de stat: "A fost o scăpare în ordin"
Elevii beneficiari ai bursei „Bani de liceu” nu pot lua și bursă socială FOTO: Arhivă Ziare.com

Școlile nu trebuie să respecte ordinul de ministru în cazul suprapunerii bursei sociale cu bursa „Bani de liceu” sau cu cea profesională, ci trebuie să pună în aplicare prevederile hotărârilor de Guvern, scrie Edupedu.ro.

Florian Lixandru a spus că "se respectă ierarhia actelor juridice: legi, hotărâri de Guvern, ordonanțe, ordine de ministru. Cea mai puternică este legea. După care, hotărârea de guvern, care spune cum se aplică legea, ordonanța de urgență și, apoi, ordinele de ministru, actele emise de autoritățile centrale."

"Dacă vă referiți la problema pe care colegii de la sindicate au semnalat-o cu privire la posibilitatea de a cumula bursa socială cu bursa „Bani de liceu” sau bursa profesională, se aplică prevedere din HG: nu se cumulează.

A fost o scăpare în ordin. S-a trimis către Monitorul Oficial o îndreptare de eroare materială care încă nu a fost publicată. A fost o eroare materială în ordin și așteptăm să se publice. Până atunci, puterea actelor juridice primează. Practic, hotărârea de Guvern bate orice act normativ care este emis sub ea", a declarat Florian Lixandru. ...citeste mai departe despre "Erori la Ministerul Educației în legătură cu bursele sociale și "Banii de liceu". Secretar de stat: "A fost o scăpare în ordin"" pe Ziare.com

#burse, #scoli, #elevi, #legi, #corectare, #greseli , #Stiri Educatie