Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pricopie vrea tablete, manuale digitale si catalog electronic in toate scolile

Pricopie vrea tablete, manuale digitale si catalog electronic in toate scolile


Ministrul Educatiei Remus Pricopie spune ca Romania este printre primele tari care aduc noile tehnologii in scoli si ca procesul va continua prin dotarea scolilor, inclusiv a celor de la tara, cu tablete, prin realizarea catalogului electronic si a manualelor digitale pentru toti anii de studiu.

"Romania este in avangarda tarilor care isi racordeaza si adapteaza sistemul de educatie la tendinta mondiala de utilizare a tehnologiei informatiei in procesul de predare - invatare", spune ministrul Educatiei, precizand ca acest lucru este confirmat de noul Raport Horizon al Comisiei Europene, realizat in parteneriat cu expertii in tehnologii educationale din SUA, transmis Mediafax.

Raportul arata ca "imbunatatirea abilitatilor digitale si a accesului la resursele digitale si deschise sunt esentiale, nu numai pentru ameliorarea procesului de predare, ci si pentru crearea unor modele de invatamant flexibile, care faciliteaza invatarea de-a lungul vietii" si ca este nevoie de actiuni urgente "in vederea promovarii inovarii in salile de clasa".

Potrivit Ministerului Educatiei, "Romania se afla inaintea multor state din Uniunea Europeana, fiind conectata la noile tendinte mondiale de crestere a calitatii procesului educational si a adaptarii la realitatile secolului al XXI-lea, prin aducerea tehnologiei mai aproape de scoala", prin introducerea manualelor digitale, dar si prin derularea unor proiecte precum "Internet in scoala ta", care presupune conectarea a 2.446 de scoli din mediul rural si mic urban la Internet sau prin dotarea unor clase cu produse IT de ultima generatie.

In continuare, Ministerul Educatiei are in vedere mai multi pasi: continuarea revizuirii si modernizarii programelor scolare, urmata de elaborarea unor noi manuale, inclusiv in format digital, pentru toti ceilalti ani de studiu (invatamant primar, gimnazial si liceal), identificarea resurselor in vederea dotarii tuturor scolilor, inclusiv cele din mediul rural, cu tablete, dar si elaborarea unui proiect finantat din fonduri europene pentru realizarea catalogului electronic, care sa functioneze in tot sistemul de invatamant.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2486 ori