Noi schimbari in legea Educatiei: Examen de treapta, bacalaureat diferentiat

Luni, 08 Iunie 2015, ora 10:27
1246 citiri
Noi schimbari in legea Educatiei: Examen de treapta, bacalaureat diferentiat
Foto: TVR

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu (foto), spune ca este nevoie din nou de schimbarea legii Educatiei, din cauza "evolutiei societatii". In proiectul inaintat de Guvern Parlamentului apar, printre altele, probe noi la evaluarea de clasa a VIII-a, examenul de treapta la liceu si bacalaureatul diferentiat.

"Noul proiect al legii Educatiei este necesar datorita evolutiei societatii, datorita solicitarilor sistemului, este necesar pentru ca este prevazut in acordul semnat de sindicatele din invatamant, Consiliul National al Rectorilor, pe de o parte, si Guvernul Romaniei, pe de alta parte", a declarat ministrul Educatiei intr-un interviu acordat TVR.

Sorin Cimpeanu a precizat ca "orice modificare, nu numai la admiterea in liceu, va produce efecte incepand cel mai devreme cu anul universitar sau anul scolar viitor".

Proiectul noii Legi a educatiei, lansat in dezbatere publica (Video)

Noul proiect prevede introducerea de 3 probe orale la examenul national de evaluare la clasa a ...citeste mai departe despre "Noi schimbari in legea Educatiei: Examen de treapta, bacalaureat diferentiat" pe Ziare.com

#schimbari legea Educatiei examen treapta, #Sorin Cimpeanu legea educatiei, #examen treapta liceu , #Stiri Educatie