Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Educatiei vine cu lamuriri dupa declaratiile Ecaterinei Andronescu: Nu se organizeaza clase separate pentru copiii cu cerinte speciale

Ministerul Educatiei vine cu lamuriri dupa declaratiile Ecaterinei Andronescu: Nu se organizeaza clase separate pentru copiii cu cerinte speciale
Ministerul Educatiei precizeaza ca nu intentioneaza organizarea unor clase separate, numai cu elevi cu cerinte educationale speciale, ci urmareste integrarea copiilor cu dificultati de invatare in scolile de masa si cresterea numarului profesorilor de sprijin si al consilierilor scolari.

Precizarile vin in urma unor declaratii ale ministrului Ecaterina Andronescu, declaratii despre care reprezentantii MEN spun ca se refera tocmai la necesitatea de a aloca suplimentar profesori de sprijin copiilor cu dificultati de invatare.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) arata ca, in baza Legii nr. 221/2010, precum si a Strategiei nationale "O societate fara bariere pentru persoanele cu dizabilitati" - 2016-2020, Romania s-a angajat sa mobilizeze resursele necesare pentru eliminarea barierelor, astfel incat nicio persoana cu nevoi speciale sa nu fie discriminata, marginalizata, exclusa sau abuzata, iar alegerile si aspiratiile acesteia sa fie respectate si sprijinite.

Conform sursei citate, in domeniul educatiei, cadrul strategic este completat cu strategiile sectoriale care prevad, de asemenea, masuri care sa duca la cresterea accesului la o educatie de calitate pentru toti copiii, prin adaptari curriculare in concordanta cu nevoile acestora, precum si prin acordarea de sprijin educational si material.

Reprezentantii MEN arata ca ministerul urmareste integrarea copiilor cu dificultati de invatare in unitatile de invatamant de masa si dezvoltarea serviciilor de sprijin educational prin cresterea numarului profesorilor de sprijin si al consilierilor scolari - cu suportul carora se realizeaza terapiile necesare, precum si prin formarea cadrelor didactice care predau in clasele unde sunt integrati individual copii cu nevoi speciale.

"Declaratiile ministrului educatiei nationale, pe tema mai sus-mentionata, au facut referire intocmai la aceasta necesitate, de a aloca suplimentar profesori de sprijin copiilor cu dificultati de invatare. Precizam ca nu se intentioneaza organizarea unor clase separate, numai cu elevi cu cerinte educationale speciale", se subliniaza in comunicat.

De altfel, in perioada 2001-2003, pe durata mandatului ministrului Ecaterina Andronescu, aproximativ 30.000 de elevi cu nevoi speciale au fost integrati in unitatile de invatamant de masa, prin transferul de la unitatile de invatamant special, mai scrie in comunicatul MEN.

Precizarile MEN vin in urma unor declaratii facute de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru Dig ...citeste mai departe despre "Ministerul Educatiei vine cu lamuriri dupa declaratiile Ecaterinei Andronescu: Nu se organizeaza clase separate pentru copiii cu cerinte speciale" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 658 ori
Citeste mai multe despreclase copii nevoi speciale