”Oferta suplimentară” făcută de Guvern angajaților din Educație pentru a renunța de grevă: ”Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială”

Miercuri, 24 Mai 2023, ora 22:02
141 citiri
”Oferta suplimentară” făcută de Guvern angajaților din Educație pentru a renunța de grevă: ”Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială”
Negocieri între miniștri și sindicaliștii din Educație FOTO Facebook / FSE Spiru Haret

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat miercuri seară, 24 mai, după negocierile cu liderii sindicatelor din învăţământ, că nu se poate vorbi în acest moment despre creşteri salariale şi nu pot fi acordate sporuri.

”Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială. Colegii din învăţământ sunt la maximul grilei, iar acest Guvern a făcut posibil acest lucru. Nu pot fi acordate sporuri”, a afirmat Marian Neacşu, în cadrul unor declaraţii de presă susţinute alături de miniştrii Educaţiei, Ligia Deca, Finanţelor, Adrian Câciu, şi Muncii, Marius Budăi.

El a adăugat că în programul de guvernare care va fi prezentat prioritatea numărul 1 va fi educaţia, iar începând cu 15 iulie, prima categorie care va discuta noua grilă de salarizare va fi educaţia.

”Faţă de discuţiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie şi una în octombrie, legate de cele 2 evenimente importante, care va consta într-un card pentru cariera profesională, acordată profesorilor şi personalului auxiliar. Suma propusă este 1.000 de lei pentru iunie şi 1.500 pentru octombrie. Astfel de sume să fie acordate şi pentru personalul nedidactic, 500 de lei în iunie şi octombrie”, a arătat el.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că nu merge la întâlnirea cu sindicatele şi că a dispus formarea unei echipe ministeriale. ”Sperăm ca în urma întâlnirii, pe baza dialogului onest şi echitabil, pe baza măsurilor reale pe care le propunem, să avem o înţelegere şi să avem încredere unii în alţii că acest demers se va încheia cât mai curând”, a afirmat premierul despre negocieri. ...citeste mai departe despre "”Oferta suplimentară” făcută de Guvern angajaților din Educație pentru a renunța de grevă: ”Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială”" pe Ziare.com

#greva educatie legea salarizarii, #negocieri, #cresteri salariale, #carduri , #Stiri Educatie