Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

Luni, 20 August 2018, ora 20:54
1089 citiri
Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale
Foto: Ministerul Educatiei

Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii - doua de aur si doua de argint - la a XXV-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 12 - 18 august, la Varsovia (Polonia), si la care au participat 55 de concurenti din 13 tari.

Conform Ministerului Educatiei, in clasamentul neoficial pe medalii Romania s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu tara gazda, Polonia.

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung, jud. Arges) si Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul National "Nicolae Balcescu" din Braila) . Laureat cu aur si la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc in ierarhia generala individuala.

Ioan-Tiberiu Musat (clasa a IX-a) si Stefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului National "Tudor Vianu" din Bucuresti, si-au trecut in palmares medalile de argint.

Lotul Romaniei a fost insotit si coordonat de prof. Adrian Panaete (Colegiul National "A. T. Laurian" din Botosani), respectiv Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucuresti si membru CSAcademy) si Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amandoi fosti olimpici internationali, multiplu medaliati la competitiile de profil.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenti din 13 tari.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI) s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre. ...citeste mai departe despre "Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale" pe Ziare.com

#elevi medalii olimpiada informatica , #Stiri Educatie

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. De ce aproape jumătate dintre femeile din România se pot aștepta la cele mai mici pensii