Cum privesc copiii, parintii si profesorii inceperea noului an scolar: "Autoritatile n-au nimic concret. N-au venit nici macar cu o idee asupra unui plan"

Marti, 04 August 2020, ora 00:01
994 citiri
Cum privesc copiii, parintii si profesorii inceperea noului an scolar: "Autoritatile n-au nimic concret. N-au venit nici macar cu o idee asupra unui plan"
Foto: Unsplash

Cu mai putin de o luna si jumatate inainte de inceperea noului an scolar, oficialii Ministerului Educatiei nu au oferit inca un plan concret vizand desfasurarea cursurilor.

In momentul de fata, exista trei scenarii de deschidere a scolilor din 14 septembrie propuse de reprezentanti ai Ministerului Educatiei si ai Sanatatii: doua sub-scenarii hibride, un scenariu de revenire integrala la scoala si altul de ore exclusiv online. Insa acestea se afla doar la stadiul de propuneri.

Din acest motiv, atat elevii, cat si profesorii sunt ingrijoritati de faptul ca nu stiu cum se vor desfasura cursurile in toamna anului 2020. Reprezentanti ai asociatiilor elevilor si profesori au explicat pentru Ziare.com care sunt temerile lor referitoare la incertitudinea sub care se asterne inceperea noului an scolar.

Cum vad profesorii si elevii inceperea noului an scolar

Alexandru Radulescu, presedintele Asociatiei Elevilor Bucuresti-Ilfov sustine ca exista doua scenarii care pot fi fezabile, daca autoritatile se vor ocupa de investitii si de asigurarea tuturor normelor igienico-sanitare.

"Situatia hibrid, in care elevii merg jumatate la scoala, jumatate vor sta acasa sa faca cursuri online, dar pentru asta este nevoie de o infrastructura foarte bine organizata, stabilirea orarului pentru fiecare jumatate de clasa in parte, norme sanitare suficiente pentru elevii care vor veni fizic. Celalalt, exclusiv online. Atat pentru scenariul hibrid, cat si pentru cel exclusiv online, ne trebuie resurse pentru toti elevii, asa incat, niciunul sa nu fie privat de dreptul educatiei", declara acesta.

Profesoara Cristina Tunegaru considera ca directorii scolilor ar trebui sa respecte indicatiile Ministerului Educatiei si sa se formeze clase cu 15 elevi, care sa poata veni la scoala in conditii de siguranta.

Pentru a fi posibil acest lucru, este nevoie de angajarea mai multor profesori, care sa suplineasca cererea crescuta in cazul aplicarii unui scenariu hibrid. In acelasi timp, scolile ar avea nevoie spatii in care elevii sa poata invata.

"Ministerul Educatiei sa dea un apel public, national, pentru primarii. Acestea sa acorde spatii scolilor, pentru ca primariile au spatii, iar scolile sa le poata folosi. Pentru asta avem nevoie de investitii in educatie, avem nevoie de bani pentru educatie. Din pacate, finantarea pentru educatie este undeva la periferie, nu pare sa fie o investitie importanta. Temerea mea cea mai mare este ca nu ne vom mai intoarce la scoala si ca vo ...citeste mai departe despre "Cum privesc copiii, parintii si profesorii inceperea noului an scolar: "Autoritatile n-au nimic concret. N-au venit nici macar cu o idee asupra unui plan"" pe Ziare.com

HUAWEI lansează noile tablete MatePad Pro 12.2” și MatePad 12 X: Prețuri și specificații disponibile în România
HUAWEI lansează noile tablete MatePad Pro 12.2” și MatePad 12 X: Prețuri și specificații disponibile în România
Noile tablete HUAWEI MatePad Pro 12.2” și MatePad 12 X, descrise ca fiind instrumente ideale pentru productivitate și creativitate, sunt disponibile acum în România prin HUAWEI Store. Lansate...
#educatie, #tablete, #digitalizare, #elevi, #asociatii, #profesori, #minister, #sanatate, #pandemie, #coronavirus , #Stiri Educatie

Curs valutar

1 EUR = 4.9752 RON

-0.0007

1 USD = 4.5471 RON

-0.0050
  1. Salariul minim european, la un pas de a intra în vigoare. Cum ar putea fi calculate veniturile anagajaților români
  2. Continuă concedierile în industria auto. Unul dintre cei mai mari producători din România trimite acasă 800 de angajați
  3. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  4. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  5. Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
  6. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  7. Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei
  8. De ce aleg muncitorii din Pakistan să se angajeze în România?
  9. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?