Cat te costa sa iti duci copilul la o gradinita privata

Vineri, 24 August 2012, ora 10:55
5080 citiri
Cat te costa sa iti duci copilul la o gradinita privata

Gradinitele private ofera servicii de calitate, educatoarele asigurandu-se de educatia fiecarui copil in parte, datorita numarului mic de elevi din fiecare grupa. Predarea bilingva, cursurile de dezvoltare personala si supravegherea permanenta sunt doar cateva din avantajele acestor institutii.

Toate aceste elemente se traduc insa si in costuri de scolarizare mari, preturile fiind influentate de varsta copilului, de numarul de activitati extracuriculare si de tipul programului ales.

Iata care sunt cateva dintre cele mai bune institutii private din Capitala.

American International School of Bucharest

Aceasta este una dintre cele mai costisitoare gradinite din Bucuresti, cu o taxa anuala care porneste de la 13.820 de euro, pentru copiii de 3-4 ani. Pentru cei de cinci ani, taxa creste pana la 18.150 de euro, sau 18.300 de euro pentru cei de 6 ani. La aceste taxe se adauga 200 de euro pentru inscriere si 800 de euro pentru inregistrare.

Inscrierile la aceasta gradinita au fost inchise, in acest moment, existand liste de asteptare pentru toate grupele.

"Motivul cel mai popular pentru care parintii aduc copiii la AISB este acela ca noi suntem o comunitate internationala (820 de elevi din peste 53 de tari si cadre didactice si auxiliare din 14 tari) si oferim programa de Bacalaureat International la toate nivelele. Astfel, ceea ce copiii lor invata aici este usor transferabil in alte tari cand ei se muta si este recunoscut la nivel international. Comunicarea cu copiii se face doar in limba engleza si ei dobandesc in foarte scurt timp fluenta ridicata", a declarat pentru Business24, Catalina Gardescu, admission officer la American International School of Bucharest.

Pe langa limba engleza, in care se face si predarea, la aceasta gradinita cei mici mai pot opta sa invete spaniola si franceza.

AISB este prezenta in Romania din septembrie 1962, cand aici invatau doar sase elevi, iar pe statul de plata erau doi profesori. Deschiderea scolii a fost o initiativa a ambasadorului american si a sotiei acestuia, Bill si Barbara Crawford.

International School of Bucharest

ISB este o gradinita unde copiii oamenilor de afaceri si ai diplomatilor isi gasesc imediat locul. Taxa de admitere este de 300 de euro si este nereturnabila, iar taxa anuala pentru grupele de gradinita (2-4 ani) este de 5.450 de euro, aceasta crescand pentru copiii mai mari, pana la 7.500 de euro. Stilul de predare la aceasta institutie este modelat dupa cel britanic.

Pentru cei interesati, aici inca mai sunt locuri libere, inainte de inceperea scolii pe 3 septembrie. Conform reprezentantilor scolii, inscrieri se pot face si pe parcursul anului, fiind o scoala internationala, unde sunt primiti si copiii care isi schimba domiciliul din cauza calatoriilor facute cu parintii.

ISB se afla in Romania din 1996.

Little London

Aceasta este o alta gradinita care ofera copiilor o educatie in stil britanic. Pentru a asigura dezvoltarea fiecarui copil in parte, numarul locurilor este limitat pentru a permite educatorilor sa se asigure de dezvoltarea fiecarui copil in parte.

Conform reprezentantilor gradinitei, predarea in limba engleza si accentul pe dezvoltarea personala sunt cateva dintre cele mai mari atuuri ale institutiei. In plus, aici copiii beneficiaza si de prezenta unui profesor nativ de limba engleza, care intervine atunci cand cei mici ajung sa scrie si sa citeasca.

La Little London se pune accent pe sport, organizandu-se numeroase iesiri in aer liber, dar si pe creativitate, gradinita organizand o gama variata de cluburi, unde copiii pot sa isi descopere pasiunile.

Taxa de inscriere este de 300 de euro. Scolarizarea anuala pentru grupele de gradinita costa intre 3.950 euro pentru program 9-12 si 5.900 de euro pentru program 9-17, pret in care este inclusa si participarea la opt cluburi de activitati extracuriculare. La acestea se adauga o taxa pentru masa de 95 euro pe luna si taxele pentru folosirea resurselor individuale de 100-150 de euro pe an, in functie de varsa copilului.

Olga Gudyn

La Olga Gudyn predarea se face atat in romana, cat si in engleza, iar in mod optional cei mici pot invata germana, spaniola si japoneza.

Inscrierile la aceasta institutie se fac in perioada martie-aprilie pentru fiecare an scolar, dar, in limita locurilor disponibile si in urma unor testari psihometrice, se ofera sansa copiilor cu rezultate foarte bune sa studieze aici.

"Procesul instructiv - educativ se desfasoara conform Curriculumului National, imbogatit cu teme si discipline din Curriculumul International, folosind tehnici de predare moderne, interactive, materiale didactice performante", a declarat pentru Business24, Roxana Iordache, Events Coordinator la Olga Gudyn.

Pentru copiii care stau la gradinita intre orele 8 si 13, taxa de scolarizare este de 1.700 de lei/luna, fiind incluse micul dejun, o gustare si masa de pranz. Pentru acest program sunt disponibile mai multe cluburi, precum cel de germana, de muzica, arte sau dans.

Taxa pentru programul 8-17 este de 2.000 de lei/luna. In plus, copiii care participa la aceste cursuri cu program prelungit pot alege intre numeroase cluburi cum ar fi cel de arta dramatica, de papusi, clubul micului om de stiinta, clubul ecologistilor sau al celor care mananca sanatos.

Gradinita beneficiaza de cantina proprie, transport asigurat, spatii dedicate activitatilor in aer liber, teren de baschet, bazin de inot, sala de sport, supraveghere video, cabinet medical, biblioteca si laboratoare IT&C.

#gradinite private Bucuresti, #gradinite private, #taxe gradinite private , #Stiri Educatie