Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, printre primele tari in UE la procentul fetelor care studiaza ITC

Romania, printre primele tari in UE la procentul fetelor care studiaza ITC


Daca la nivelul Uniunii Europene fetele reprezinta, in medie, doar 17% din totalul elevilor de liceu si studentilor in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, Bulgaria si Romania sunt pe primele locuri in UE in conditiile in care aproximativ 33% respectiv 31% din totalul elevilor de liceu si studentilor in ITC sunt fete, arata datele publicate joi de Eurostat.

Potrivit acestor date, care dateaza din anul 2016, aproximativ 1,3 milioane elevi de liceu si studenti din Uniunea Europeana studiau tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Ponderea fetelor in numarul total al studentilor in ITC varia intre 6% in Olanda, 8% in Belgia si pana la 31% in Romania si 33% in Bulgaria. Doar in opt state membre UE (Bulgaria, Romania, Grecia, Suedia, Cipru, Estonia, Croatia, Marea Britanie si Danemarca) fetele reprezinta cel putin 20% din numarul total al studentilor in ITC.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1910 ori
Citeste mai multe desprestudii IT fete IT