Liderii din industria ospitalității, speriați de modificările fiscale: Anunță înghețarea angajărilor în 2024

Vineri, 27 Octombrie 2023, ora 14:20
0 citiri
Liderii din industria ospitalității, speriați de modificările fiscale: Anunță înghețarea angajărilor în 2024

Mai mult de trei sferturi dintre antreprenorii HoReCa au declarat că în 2024 nu vor lansa campanii noi de recrutare, fiind chestionați în cadrul unui sondaj realizat printre liderii din industrie.

Un procent mai mare de 70% dintre cei care au răspuns sondajului se așteaptă ca anul viitor să aibă cel mult o creștere ușoară a profitabilității.

Principala temere în rândul liderilor industriei ospitalității, într-un procent covărșitor, de aproape 90%, este legată de impactul schimbărilor legislative în zona fiscalității.

Estimări rezervate legate de profitabilitate

Modificările de fiscalitate operate de Guvern i-au făcut foarte rezervați pe liderii HoReCa pentru 2024, ei anunțând oprirea angajărilor pentru anul viitor, pe fondul estimărilor legate de o evoluție modestă a profiturilor.

Astfel, potrivit unui sondaj Hospitality Culture Institute, aplicat antreprenorilor și profesioniștilor cu funcții de conducere în HoReCa, prezenți la Romanian Hospitality Awards, 89% dintre aceștia afirmă că principala preocupare legată de politicile guvernamentale este reprezentată de impactul fiscal al schimbărilor legislative.

Alți 9% afirmă că reglementările privind igiena și siguranța alimentelor reprezintă principala preocupare și doar 1% declară că cel mai important motiv de îngrijorare este reprezentat de apariția unor noi restricții de călătorie.

În ceea ce privește evoluția profitabilității în HoReCa în anul 2024, 39,8% dintre liderii industriei anticipează că aceasta își va păstra marjele curente, 30,4% se așteaptă la o creștere ușoară a profitabilității, în vreme ce 18,3% anticipează o ușoară scădere a marjelor.

Fără angajări noi în 2024

Din sondajul menționat reiese că industria HoReCa va spune stop angajărilor în 2024, în condițiile în care 76,2% dintre liderii industriei anunță că nu vor lansa noi campanii de recrutare în anul ce urmează.

Cu toate acestea, 72,5% dintre respondenți afirmă că au în plan programe de formare și dezvoltare a personalului actual.

Nu în ultimul rând, 63,9% dintre respondenți susțin că inovarea în meniu și servicii reprezintă principala strategie prin care își propun să rămână competitivi în 2024, în vreme ce 15,7% mizează pe reducerea costurilor operaționale.

Totodată, 15,2% dintre respondenți afirmă că investițiile în marketing și publicitate reprezintă principala strategie prin care își propun să rămână competitivi în 2024.

Evenimentul de gală al industriei

Pe 18 octombrie, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a cincea ediție a Romanian Hospitality Awards. Evenimentul s-a desfășurat în prezența a 760 de antreprenori și profesioniști din HoReCa și industriile conexe.

Romanian Hospitality Awards este un proiect dezvoltat de Hospitality Culture Institute, centru de resurse pentru antreprenorii din ospitalitate.

Cele mai importante proiecte ale Hospitality Culture Institute sunt Romanian Hospitality Awards, F&B Business Accelerator, Hospitality Culture Research, Intimate Roundtable Conversations și Urbea Food Fest.

Articol realizat in colaborare cu Risco.ro

...citeste mai departe despre "Liderii din industria ospitalității, speriați de modificările fiscale: Anunță înghețarea angajărilor în 2024" pe Ziare.com

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#economie , #Stiri Macroeconomie