Topul colegiilor care pregatesc elita directorilor generali

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 12:22
4356 citiri
Topul colegiilor care pregatesc elita directorilor generali

De cele mai multe ori, studiile superioare iti asigura un loc de munca mai bine platit. Poate ca nu iti garanteaza si o cariera de succes, dar o diploma obtinuta de la o institutie de invatamant prestigioasa se poate constitui intr-un avantaj important, cand are loc interviul de angajare.

Colegiile care te pot ajuta sa te formezi pentru  cariera dorita beneficiaza de o reputatie solida si se bucura de prezenta multor profesori foarte buni.

Harvard

Universitatea Harvard este una dintre cele mai prestigioase din lume. Infiintata in 1636, gazduieste, in campusul sau, aproximativ 21.000 de studenti.

Sa te numeri printre cei inscrisi la Harvard presupune mult efort si un pret pe masura. Pentru anul universitar 2010-2011, costul total pentru taxele de scolarizare, cazare, masa si pentru toate serviciile de care au parte studentii, s-au ridicat la mai mult de 50.000 de dolari.

Pretul merita, avand in vedere faptul ca absolventii Harvard au obtinut o cariera de succes intr-o varietate de domenii.

In plus, multi dintre ei au ajuns directori generali la corporatiile mari. Printre acestia poate fi amintit CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer, CEO-ul Goldman Sachs, Lloyd Blankfein si fostul CEO Pfizer, Jeff Kindler.

Universitatea din Pennsylvania

Universitatea din Pennsylvania are mai multe  facultati, printre care Scoala de Arte si Stiinte, Facultatea de Inginerie si Stiinte Aplicate, Scoala de Asistente Medicale si Scoala Wharton.

Potrivit site-ului universitatii, cativa dintre recent inscrisii studenti au primit atat premiul Nobel, cat si premiul Pulitzer.

Printre absolventii Universitatii din Pennsylvania se numara  CEO-ul Berkshire Hathaway, Warren Buffett, fostul director general UPS, Mike Eskew si magnatul Donald Trump.

Universitatea Stanford

Cunoscuta si sub denumirea de Leland Stanford Junior University, universitatea se afla in Santa Clara Valley, din California.

Motto-ul sau este „The wind of freedom blows” (vantul libertatii adie). Printre absolventii sai se numara fostul director general de la Pfizer, Henry McKinnell, CEO-ul Capital One, Richard Fairbank si Charles Schwab, fostul CEO de la Schwab Charles Corp.

Universitatea Columbia

Universitatea din Columbia este una dintre cele mai vechi scoli din SUA. Situata in New York, a fost fondata sub denumirea de Kings College, in 1754, prin statutul regal al regelui George al II-lea. In timp ce universitatea  acum are foarte multi studenti, prima clasa nu avea decat 8.

In 1767, a devenit prima scoala medicala din America acreditata.

Printre absolventii sai se numara Ursula Burns, directorul general de la Xerox, P. Roy Vagelos, fostul director general de la Merck si Vikram Pandit, directorul general de la Citigroup.

Universitatea Yale

Situata in New haven, Connecticut, Universitatea Yale a fost infiintata in 1701, fiind una dintre cele mai vechi universitati din SUA. Facultatea de Drept de la Yale, in special, a surclasat toate facultatile de profil.

Desi la prima vedere, Yale pare o „fabrica” de avocati, universitatea a format multi oameni de afaceri de succes. CEO-ul Blackstone Stephen Schwartzman, CEO-ul FedEx, Frederick Smith W  si CEO-ul Boeing, W.James McNerney, sunt doar cativa dintre acestia.

Universitatea din New York

Universitatea a fost fondata in 1831, iar astazi este una dintre cele mai importante institutii de gen.

Campusul gazduieste aproximativ 40.000 de studenti si are si sedii internationale, printre care se afla capitalele Abu Dhabi, Londra si Tel Aviv.

Universitatea din New York este Alma Mater pentru multi directori executivi, printre care fostul CEO al Lehman Brothers si fostul CEO al American International Group.

Massachusetts Institute of Technology

Massachusetts Institute of Technology, cunoscut si sub denumirea de MIT, se afla in Cambridge.

Dupa cum ii sugereaza si numele, se concentreaza pe formarea unor studenti bine pregatiti in domenii ca tehnologie si stiinta. Absolventii sai exceleaza in industria aerospatiala, energie si tehnologia informatica.

MIT a pregatit „titani” ale caror companii au generat venituri de miliarde de dolari: fostul CEO Aetna, Ron Williams, CEO-ul Industries Koch, Charles Koch si CEO-ul Ford Motor, Alan Mulally.

#directori generali, #elita, #harvard, #universitati top , #stiri Donald Trump