Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Clubul milionarilor americani care nu platesc impozite. Iata cum isi protejeaza averea bogatii Americii

Clubul milionarilor americani care nu platesc impozite. Iata cum isi protejeaza averea bogatii Americii


Pare de necrezut, daca este sa tinem cont de severitatea Fiscului american, dar SUA adaposteste un club elitist de miliardari care scapa cu usurinta de taxe si impozite.

Donald Trump, de exemplu, este banuit ca a scapat ani buni de plata impozitelor invocand pierderi de 916 milioane de dolari intr-o serie de afaceri derulate la mijlocul anilor '90. Actualul candidat republican la presedintia SUA este doar unul dintre bogatasii scutiti de plata unor taxe si impozite, relateaza CNN Money. Sa vedem de ce.

Estimarile Tax Policy Center arata ca, inclusiv in cursul acestui an, 666 persoane din Statele Unite nu vor plati niciun fel de impozite, in ciuda faptului ca au inregistrat venituri de peste 1 milion de dolari.

Alti 3.700 de americani nu vor plati, de asemenea, niciun cent catre stat, desi veniturile lor sunt cuprinse intre 500.000 si 1.000.000 de dolari.

Numarul celor mentionati mai sus reprezinta doar o mica parte din cei 77 de milioane de americani, reprezentand 44% din totalul platitorilor de impozite, care in acest an nu vor plati guvernului federal impozitul pe venit.

Mai mult de 75% dintre acestia au venituri anuale care se situeaza sub plafonul de 40.000 dolari.

Desi pare o adevarata anomalie ca intr-un sistem de impozitare progresiv milionarii sa beneficieze de aceleasi facilitati ca si patura saraca a contribuabililor, Codul Fiscal american are o multime de portite prin care cei bogati isi pot pune la adapost averile.

De exemplu, investitiile in obligatiuni scutite de impozit aduc o deducere importanta din sumele datorate Fiscului, asa cum si investitiile directe peste hotare beneficiaza de scutiri in cazul in care persoana face dovada platii impozitelor catre un guvern strain.

Donatiile pentru cauze umanitare sunt si ele o unealta prin care bogatii Americii isi pot pune la adapost o parte din avere, iar in cazul in care inregistreaza esecuri in afaceri pot invoca pierderi de capital sau pierderi operationale nete, situatie in care beneficiaza de reduceri sau chiar de scutirea totala a impozitului pe venituri, in functie de dimensiunea pagubei suferite.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 7051 ori