FMI: Spania face pasii corecti catre stabilitatea economica

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 15:13
1582 citiri
FMI: Spania face pasii corecti catre stabilitatea economica

Spania ia masurile necesare pentru a asigura stabilitatea economica, a declarat seful Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, dupa o reuniune la Madrid cu premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero, relateaza BBC, citat de NewsIn.

El s-a declarat increzator ca economia Spaniei isi va reveni si a cerut populatiei sa sustina masurile de austeritate impuse de Guvern.

Toate masurile implementate de executivul de la Madrid sunt "luate in mod clar pentru binele economiei", a adaugat el.

"Sunt cu adevarat increzator in perspectivele pentru mediu si lung ale economiei spaniole, cu conditia ca eforturile care trebuie facute sa fie facute", a spus el.

Strauss-Kahn a salutat in special continuarea eforturilor de liberalizare a pietei muncii, spunand ca acestea se indreapta in "directia corecta".

Zapatero a subliniat in cursul intalnirii "hotararea Guvernului spaniol de a implementa si de a face eficiente fiecare dintre reformele lansate".

Inainte de reuniune, premierul spaniol a negat ca Guvernul sau ar incerca sa obtina un pachet de salvare de la FMI, dar pietele au fost nervoase oricum.

El a dat asigurari ca economia Spaniei este solida si solvabila si ca vizita lui Strauss-Kahn este una programata cu mai mult timp in urma.

Autoritatile spaniole au lansat recent un pachet de masuri pentru reducerea cheltuielilor si de reforme pe piata muncii, pentru a convinge pietele financiare ca situatia tarii este sub control.

Insa aceasta este o sarcina dificila, dupa criza din Grecia.

#economica, #spania, #stabilitate , #stiri Dominique Strauss-Kahn

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  9. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  10. Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni