Patriciu va investi banii din Rompetrol in imobiliare, presa si energie

Duminica, 28 Iunie 2009, ora 23:23
1431 citiri
Patriciu va investi banii din Rompetrol in imobiliare, presa si energie

Omul de afaceri Dinu Patriciu a vandut si participatia de 25% pe care o mai avea la Rompetrol Holding companiei energetice din Kazahstan, KazMunaiGaz, dupa ce in vara lui 2007 a vandut 75% din pachetul de actiuni pentru 1,3 miliarde de dolari.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Patriciu se desparte astfel de compania care i-a adus o avere de cel putin 1,5 miliarde de dolari. In 1998, omul de afaceri impreuna cu Sorin Marin au preluat compania petroliera care avea o cifra de afaceri de 6,6 milioane de dolari si o datorie de 1,5 milioane de dolari.

Potrivit unor estimari realizate recent de Ziarul Financiar, Dinu Patriciu va incasa cel putin 75 de milioane de euro, potrivit unui calcul bazat pe regulamentul CNVM, institutia care reglementeaza Bursa.

Omul de afaceri a declarat recent ca este posibil ca pe pachetul de actiuni de 25% pe care il mai avea atunci la Rompetrol sa incaseze mai mult decat pe cel de 75% pe care l-a vandut in 2007.

Omul de afaceri spune ca vanzarea Rompetrol face parte dintr-o strategie de business mai ampla si ca isi concentreaza eforturile in imobiliare, mass-media si in sectorul energetic, conform unui comunicat de presa.

Primul pas pe piata imobiliara l-a facut anul trecut impreuna cu Immorent, divizia de leasing a Erste Group, prin lansarea unui proiect mixt in zona de nord a Capitalei.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#imobiliare, #patriciu , #stiri Dinu Patriciu