Patriciu: 600.000 de bugetari ar trebui concediati imediat

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 12:45
2122 citiri
Patriciu: 600.000 de bugetari ar trebui concediati imediat

Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu va avea bani atata timp cat cheltuielile bugetare vor ramane enorme, raportat la o economie inca firava, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, in cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit omului de afaceri, in Romania criza economica va avea o forma de fierastrau, cu mai multe "W"-uri.

"Criza se poate termina in sase luni, sau ani, sau putem suferi 20 de ani", a spus Patriciu. El apreciaza ca in Romania criza va fi urmata de o perioada de crestere lenta, care va depinde de intelingenta clasei politice.

"Cosmarul inca nu s-a incheiat", a spus el, adaugand ca una dintre solutiile pe care Guvernul ar trebui sa o adopte imediat este concedierea a aproape 600.000 de bugetari. In opinia lui, aceasta cifra este rationala si ar insemna un nou inceput in economie.

"Ar trebui inlocuiti patru din cinci birocrati care se ocupa de colectarea si distributia bugetului. Ar trebui inlocuiti cu sisteme eficiente de gestiune, computere. Nu este norm, este rational. Asta ar insemna un nou inceput, intr-o economie libera.(...) Doar masurile ferme ne pot duce la prosperitate, dar asta nu este de ajuns", a adaugat Patriciu.

El a spus, totodata, ca Ministerul Finantelor nu are fonduri pentru ca "este prost".

"Ministerul Finantelor nu are bani pentru ca nu stie sa aiba bani. Pentru ca este prost. Banii sunt rezultanta inteligentei cu care-i strangi.

Saracia este rezultatul incompetentei sau, la nivel social, al unei conjuncturi din care cei saraci trebuie ajutati sa iasa", a mai spus Patriciu.

#bugetari, #criza, #mfp, #patriciu , #stiri Dinu Patriciu