Peste 70 de kilometri de drum expres fără întrerupere. Condiția pentru deschiderea unui tronson nou din DEx12 în 2023 VIDEO

Marti, 03 Octombrie 2023, ora 11:03
0 citiri
Peste 70 de kilometri de drum expres fără întrerupere. Condiția pentru deschiderea unui tronson nou din DEx12 în 2023 VIDEO
Secțiune din lotul DEx12 între Colonești și Slatina FOTO Facebook/ DRDP Craiova

Autoritățile de la CNAIR au filmat un întreg tronson din drumul de mare viteză care urmează să lege Pitești de Craiova.

Este vorba despre lotul 3 Slatina - Colonești, în lungime de 31,75 de kilometri, construit de asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL. Firmele lui Dorinel Umbrărescu au semnat contractul în septembrie 2020, având la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Teoretic, șantierul ar fi trebuit predat până la finalul lunii septembrie 2023. Oficialii de la CNAIR spun că lucrările avansează într-un ritm alert și că antreprenorul a mobilizat un număr mare de muncitori și utilaje.

"Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%, fapt ce ne dă încredere că vom circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză, singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să avem o perioadă lungă de precipitații.

La acest moment pe șantier sunt peste 500 de muncitori mobilizați și peste 150 de utilaje.

Se lucrează la structuri, care au un stadiu foarte avansat, la scurgerea și evacuarea apelor, se montează parapete, se așterne asfalt se montează inclusiv indicatoarele rutiere.

Se va circula pe tot tronsonul, de la Valea Mare până la Colonești, CNAIR a identificat soluția privind descărcarea și deja se lucrează pentru implementarea ei", a declarat Călin Cosmin, directorul DRDP Craiova.

Lotul 3 din DEx12 se va uni cu secțiunea 2 a drumului de mare viteză, între Robănești și Slatina. Tronsonul de 39,85 de kilometri este deja inaugurat, astfel că, după deschiderea lotului 3, se va putea circula neîntrerupt pe 71,6 kilometri de drum cu viteza maximă setată la 120 de km/h.

...citeste mai departe despre "Peste 70 de kilometri de drum expres fără întrerupere. Condiția pentru deschiderea unui tronson nou din DEx12 în 2023 VIDEO" pe Ziare.com

#dex12, #colonesti slatina, #infrastructura romania , #Stiri Administratie