Reducerea salariilor, preferabila cresterii taxelor. Cum comentati?

Vineri, 07 Mai 2010, ora 10:37
2161 citiri
Reducerea salariilor, preferabila cresterii taxelor. Cum comentati?

Masura de scadere a salariilor bugetarilor si a celorlalte cheltuieli publice, desi dramatica, este preferabila alternativei de crestere a taxelor si impozitelor, considera Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, precizeaza NewsIn.

"Suprataxarea ar spori somajul imediat cu 5-6 procente si ar arunca economia intr-un blocaj imposibil de depasit.

Reducerea cheltuielilor bugetare trebuia facuta cu mult timp inainte pentru a nu se ajunge la o situatie limita.

Facute acum, in al 12-lea ceas, aceste reduceri trebuie insotite de o justa cheltuire a banului public in toate sectoarele, precum si de o politica de investitii care sa permita recuperarea economica", se arata intr-un comunicat semnat de purtatorul de cuvant al Aliantei, Dan Matei Agathon.

In opinia celor din Alianta Confederatiilor Patronale, guvernul trebuie sa gandeasca scaderea cheltuielilor publice ca pe o masura de insanatosire a mediului economic care, insa, nu poate reface singura fluxul normal al circuitelor, ci are nevoie de incurajarea mediului de afaceri, lipsit pana acum de initiative concrete anti-criza.

"Cifra de afaceri din industria romaneasca pe total (piata interna si piata externa) da deja semne de revenire, in luna martie aceasta crescand cu 6,9% fata de aceeasi luna a anului trecut si cu incurajatoarea cifra de 22,8% fata de februarie 2010.

Acest trend al recuperarii productiei din sectorul privat va fi incurajat de reducerea cheltuielilor bugetare, ceea ce ne poate aduce primul semn al relansarii pentru economia romaneasca", se mai arata in comunicat.

Creștere alarmantă a costurilor de trai. Cât au crescut veniturile românilor în paralel cu inflația
Creștere alarmantă a costurilor de trai. Cât au crescut veniturile românilor în paralel cu inflația
O gospodărie a avut, în 2023, în medie, venituri în valoare de 7.175 lei, adică 2.872 lei pe persoană, şi cheltuieli de 6.223 lei, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS)....
#salarii, #taxe, #alianta, #confederatii, #patronate , #stiri Dan Matei Agathon