Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Nova Group, indisponibilizate din Astra Asigurari si Unirea Shopping City

Actiunile Nova Group, indisponibilizate din Astra Asigurari si Unirea Shopping City

Astra Asigurari si Unirea Shopping Center au solicitat marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB) suspendarea de la tranzactionare, deoarece 72,68% si, respectiv, 74,16% din actiunile detinute de catre actionarul majoritar al celor doua companii, Nova Group, au fost indisponibilizate, informeaza Newsin.

Astfel, cele doua companii, controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul firmei The Nova Group Investments, au fost informate de actionarul majoritar in privinta existentei unui dosar de executare, prin care s-au indisponibilizat 74,16% din actiunile detinute de Nova Group la Unirea Shopping Center si 72,68% din actiunile detinute la Astra Asigurari.

In informarile catre Bursa ale celor doua companii se face referire, totodata, si la "existenta unei disproportii majore" intre pretinsa creanta si valoarea de piata a pachetului de actiuni detinut de catre actonarul majoritar la Unirea Shpping Center si Astra Asigurari.

Solicitarile catre BVB ale celor doua companii au venit "avand in vedere pericolul prabusirii preturilor actiunilor datorita vanzarii unui pachet foarte mare de actiuni raportat la numarul de actiuni tranzactionate in mod curent, fapt care va afecta toti actionarii societatii".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1317 ori