Ciolos: Securitatea alimentara este o problema a viitorului

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 16:38
2652 citiri
Ciolos: Securitatea alimentara este o problema a viitorului

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, a declarat vineri ca problema securitatii alimentare este una a viitorului si considera ca teama legata de insuficienta alimentelor se afla la radacina miscarilor sociale si tulburarilor politice, potrivit NewsIn.

"Exista riscul izolarii sectorului agricol de interesul general al populatiei UE, ceea ce ar fi o eroare si ar afecta negativ nu numai interesele agricultorilor, ci si interesele societatii europene, deoarece chestiunea securitatii alimentare este o problema a viitorului.

Daca ne uitam la ce se intampla la nivel international, unde exista miscari sociale si tulburari politice, undeva la radacina exista si frica, neincrederea, privind capacitatea de a asigura securitate alimentara, atat timp cat cererea de produse alimentare creste in lume si productivitatea stagneaza de cativa ani", a spus Ciolos.

Comisarul european a mentionat ca este nevoie de o reconciliere intre agricultori, care, prin modernizarea agriculturii, in general, in Europa, s-au indepartat cumva de consumatorul final, de beneficiarul direct.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#sector agricol, #siguranta alimentara, #agricultura, #dacian ciolos , #Comisar european