Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii care au avut depozite la CEC pentru masini Dacia vor fi despagubiti

Romanii care au avut depozite la CEC pentru masini Dacia vor fi despagubiti


Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 306 voturi "pentru" si 3 "impotriva", proiectul de lege care prevede despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, despagubirile acordandu-se si pentru perioada depozitului constituit la BRD.

Deputatii au aprobat, astfel, propunerea legislativa depusa in 2011 de zece parlamentari ai PDL si ai minoritatilor nationale, care a fost respinsa de Senat si au modificat-o astfel incat aceasta completeaza Ordonanta de urgenta a Guvernului 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme.

Potrivit celor stabilite de deputati, aceste despagubiri se vor acorda atat pentru perioada depozitului constituit la CEC, cat si pentru perioada depozitului constituit la BRD. Astfel, pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC inainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data de 1 ianularie 1990, pana la data de 31 decembrie 2013, iar pentru persoanele care au depus la CEC dupa data de 1 ianuarie 1990, calculul se va face cu raportare la data efectuarii depunerii la CEC pana la data de 31 decembrie 2013.

Deputatii au mai decis ca modul de calcul al valorii totale a despagubirilor se va stabili prin hotarare de Guvern in termen de 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a acestei legi.

Reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare au sustinut acest proiect.

Camera Deputatilor este for decizional la acest proiect de lege.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2169 ori
Citeste mai multe despredacia depozit despagubire dacia dacia cec