Cum calculezi corect si obiectiv ce rata de credit poti suporta

Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 08:30
1393 citiri
Cum calculezi corect si obiectiv ce rata de credit poti suporta
Foto: Pixabay.com

Daca vrei sa accesezi un credit, de fiecare data iti vei face calculul (si ti se va face calculul) pe un anumit grad de indatorare. Adica, daca salariul tau este de 3.000 de lei, si banca accepta un grad de indatorare de 40%, atunci inseamna ca poti suporta o rata de 1.200 de lei, maximum.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum sa iti calculezi corect o rata de credit pe care sa o poti duce.

Cu toate acestea, calculul nu este prea optimist pentru tine. Si, pentru a nu avea probleme la rambursarea creditului, cel mai bine este sa iei in calcul toate cheltuielile obligatorii, cele pe care nu le poti elimina.

Astfel ca, daca toate cheltuielile tale obligatorii sunt de 1.000 de lei, atunci iti mai raman din salariu 2000 de lei. Acesta este venitul disponibil din care ar trebui sa iei in calcul ce rata suporti. Iar la un grad de indatorare de 40%, rata ta nu ar trebui sa depaseasca 800 de lei.

Spunem asta, pentru ca restul cheltuielilor lunare sunt cele la care mai poti strange cureaua pentru a-ti permite rata. Acestea intra in categoria cheltuieli cu mancarea, de relaxare, etc.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Pachetele bancare pentru pensionari. Cu ce avantaje vin

Cum iti inveti copilul sa fie cumpatat cu banii

Mirajul Bitcoin: cum te poti ingropa financiar singur ...citeste mai departe despre "Cum calculezi corect si obiectiv ce rata de credit poti suporta" pe Ziare.com

#rata de credit, #rambursare credit, #credit de nevoi personale , #Stiri Credite