Millennium Bank se axeaza in 2010 pe creditele ipotecare

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 14:46
1439 citiri
Millennium Bank se axeaza in 2010 pe creditele ipotecare

In 2010, Millennium Bank si-a propus sa acorde de doua ori mai multe credite ipotecare, a declarat miercuri coordonatorul segmentului de retail bancar si corporate, Nuno Alves, la lansarea unui nou produs al bancii, transmite NewsIn.

"Prioritatea bancii in acest an o vor constitui creditele ipotecare, unde estimam dublarea portofoliului. Acestea sunt un produs strategic pentru momentul actual in Romania", a spus Alves, care a mai afirmat ca in prezent creditele fara ipoteca nu sunt prioritare.

Astfel, Millennium Bank va acorda din 8 martie credite ipotecare, cu o marja de la 5,95% pe an peste Euribor sau Robor la 3 luni, aferenta imprumuturilor mai mici de 60% din valoarea locuintei, respectiv de 6,5% pe an pentru cele intre 60-80% din costul locuintei, a mai spus Alves.

"Imprumutul este valabil doar in cazul locuintelor deja construite, nu se acorda pentru constructia de locuinte", a precizat acesta.

In cazul unui imprumut ipotecar de 30.000 euro pe 30 de ani, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 7,13% pe an.

Totodata, oficialul bancii a precizat ca in acest an Millennium Bank a solicitat un plafon al garantilor de 35 milioane euro prin programul "Prima Casa", in crestere cu 5 milioane euro fata de anul trecut, dupa ce in 2009 banca a acordat 346 de credite in valoare de 15 milioane euro.

In plus, banca are in analiza 180 de dosare, cu o valoare a imprumuturilor de aproximativ 8 milioane euro.

#bank, #credite, #ipotecare, #millennium , #Credite fara ipoteca