Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Educatie pe credit: Ce banci ofera imprumuturi pentru studii

Educatie pe credit: Ce banci ofera imprumuturi pentru studii


Moda creditelor pentru educatie a prins si in Romania, din ce in ce mai multi studenti alegand sa se imprumute pentru a termina facultatea sau un MBA.

Bancile au sesizat imediat potentialul acestei piete, 2011 fiind anul in care a plouat cu oferte de credite pentru studii. Insa dobanzile nu sunt mici, iar conditiile va pot da batai de cap.

Cele mai multe si mai variate oferte de credite pentru studii le gasiti la UniCredit Tiriac Bank, aceasta institutie avand peste 12 tipuri de oferte. Astfel, daca doriti un imprumut in euro, puteti primi minim 3.000 de euro si maxim 45.000 de euro, cu o rata a dobanzii de 8,84, pe o perioada cuprinsa intre 12 si 120 de luni.

Acest credit poate fi contractat pentru a va finanta studiile MBA organizate de institutii acceptate de catre banca, sau a studiilor universitate si post-universitare in strainatate.

Pentru o suma mai mica va puteti adresa BRD. De aici, puteti imprumuta prin creditul StudentPlus minim 150 de euro si maxim 10.000 de euro pe o perioada cumprinsa intre 13 si 60 de luni.

BRD va ofera si o perioada de gratie de 24 de luni. Creditul poate fi folosit pentru finantarea studiilor postuniversitare (master, doctorat, MBA etc) atat in Romania cat si in afara tarii. Dobanda este fixa, de 7%.

De la Bank of Cyprus puteti lua maxim 10.000 de euro, pe o perioada de pana la 96 de luni, creditul fiind destinat 100% finantarii programului MBA. Dobanda este variabila, de 15%. Tot exclusiv pentru programele MBA acorda imprumuturi si Leumi.

De aici puteti lua intre 3.000 si 5.000 de euro, banca finantand maxim 90% din valoarea MBA-ului. Banii pot fi returnati intr-o perioada cuprinsa intre 12 si 120 de luni, cu o dobanda de 13%.

Banca Transilvania acorda imprumuturi pentru studii in Romania sau strainatate pentru o perioada de cinci ani.

De la Raiffeisen Bank, studentii pot imprumuta intre 3.000 si 7.000 de euro, la o dobanda de 16,5%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3578 ori