Romanii contracteaza credite imobiliare la bancile maghiare

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 09:56
1448 citiri
Romanii contracteaza credite imobiliare la bancile maghiare

Bancile maghiare au reusit sa atraga clienti romani la credite imobiliare oferite, prin dobanzi de cateva ori mai mici decat la noi si mult mai acesibile.

De la 1 iunie, 18 banci din Ungaria ofera bani si strainilor. Romanii pot obtine mult mai usor un credit. Astfel, pentru 20.000 de euro, de exemplu, e nevoie de un salariul de 800 de lei, iar perioada de asteptare este de maxim o luna.

Cu banii primiti, romanii isi pot cumpara o locuinta in Ungaria, unde preturile caselor sunt cu mult mai mici, conform Antena 3.

Printre cei interesati sa accepte ofertele care presupun un grad de indatorare de pana la 90% se numara foarte multi aradeni, bihoreni, clujeni sau timiseni.

Cei care vor sa se indatoreze la unguri au nevoie de fisa fiscala pe ultimul an, adeverinta de salariu pe ultima luna si o declaratie pe proprie raspundere ca nu mai au un alt imprumut la o banca din Europa.

In plina criza, bancile din Ungaria au o dobanda de la 3,5 pana la 5,8% pentru creditele in valuta, in euro sau franci elvetieni.

#credite imobiliare, # banci, # dobanzi , #Credit imobiliar