Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat te costa noile credite de consum?

Cat te costa noile credite de consum?


Intentia declarata a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este disciplinarea creditului pentru populatie, iar principala masura adoptata in acest sens a fost limitarea drastica a creditului de consum, prin fixarea perioadei maxime de creditare la cinci ani.

In conditiile in care imprumuturile de consum cu garantie ipotecara puteau fi contractate pe o perioada care ajungea si la 30 de ani, iar efectele asupra solicitantului de credit sunt semnificative din perspectiva sumei maxime care poate fi accesata.

Potrivit guvernatorului, nu este vorba de o restrictionare a creditarii, atat de necesara pentru reluarea consumului. Daca segmentul imprumuturilor de nevoi personale este aproape "mort" in prezent, acest fapt este determinat de situatia dificila in care se afla institutiile financiare din Romania, preocupate sa isi "badijoneze" ranile din trecut, considera Isarescu.

Dispuse sau nu sa acorde noi imprumuturi, cele mai multe banci si-au actualizat ofertele de creditare in conformitate cu noul regulament al bancii nationale.

Va prezentam, in continuare, care sunt costurile aferente creditelor de nevoi personale in moneda nationala adaptate noilor norme de creditare. Calculele au fost realizate, cu ajutorul Conso.ro, pentru un imprumut de 20.000 de lei contractat pe o perioada de 5 ani.

Creditul de nevoi personale de la ING Bank se acorda pentru sume de pana la 60.000 de lei, cu o dobanda incepand de la 11,05% pe an. Banca percepe un comision de analiza a dosarului de credit de 105 lei, achitat doar in cazul acordarii creditului, precum si un comision de administrare credit de 2% din valoarea totala a creditului, platit o singura data, in momentul acordarii creditului.

Dobanda este cuprinsa intre 11,05% si 17,05% pe an, in functie de optiunea privind asigurarea de viata si de istoricul clientului cu ING Bank.

Rata 434,85 RON
Suma totala de plata 26.195,91 RON
DAE 11,83 %
Citeste mai multe despre Cat te costa noile credite de consum? pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1862 ori