Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Suplimentare de 4 mil. de euro pentru "Prima Casa", la Credit Agricole Bank Romania

Suplimentare de 4 mil. de euro pentru "Prima Casa", la Credit Agricole Bank Romania


Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a aprobat initiativa Credit Agricole Bank Romania pentru a suplimenta plafonul de credite pentru Programul "Prima Casa" cu patru milioane de euro.

Pentru acest program au fost acordate 500 de credite, in valoare de aproximativ 22 milioane de euro, incepand cu 2009, anul in care s-a lansat "Prima Casa", scrie Agerpres.

"Programul 'Prima Casa' este foarte important, atat din punct de vedere social, cat si economic. Acesta este motivul pentru care am decis sa suplimentam plafonul acordarii creditelor si, in acelasi timp, sa venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri", arata Pierre Martin, director general al Credit Agricole Bank Romania.

Creditul "Prima Casa" poate fi contractat in lei sau in euro, pe o perioada de pana la 30 de ani. Suma maxima acordata este de 57.000 euro (sau echivalent in lei) in cazul proprietatilor vechi si de 66.500 euro (sau echivalent in lei) in cazul proprietatilor noi.

Proprietatile noi trebuie sa fie construite pe baza autorizatiilor eliberate dupa data de 22 februarie 2010, cand a intrat in vigoare HG 119/2010, iar proprietatea poate fi achizitionata dupa finalizarea constructiei.

Avansul minim necesar este de 5% din valoarea proprietatii, iar banca va finanta restul de pana la 95%. Dobanda la creditele in euro este de 3,99% plus Euribor la 3 luni, iar pentru creditele in lei, dobanda este de 2,5% plus Robor la 3 luni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2173 ori