Patru banci cer 9 milioane de dolari Trezoreriei pentru....consultanta

Luni, 08 Iunie 2009, ora 15:16
1054 citiri
Patru banci cer 9 milioane de dolari Trezoreriei pentru....consultanta

Confruntate cu probleme financiare, bancile britanice se bucura acum pentru fiecare lira pe care ar putea sa o "ciupeasca" de la bugetul de stat.

Institutiile bancare din Marea Britanie au ajuns pana acolo incat sa pretinda onorarii pentru "serviciile de consultanta" acordate in timpul dezbaterilor pe marginea planurilor de ajutorare a sistemului bancar, informeaza Times Online.

Astfel, patru banci de investitii pretind Trezoreriei Marii Britanii nici mai mult, nici mai putin de 9 milioane de dolari pentru ajutorul acordat Cabinetului Gordon Brown in identificarea unor masuri eficiente pentru temperarea crizei.

Bancherii au acordat Trezoreriei britanice consiliere asupra problemei stabilizarii sistemului financiar, dar si pentru ajutorarea bancilor de investitii cu un grad ridicat al activeor neperformante.

Noul scandal a aparut in contextul in care in anul fiscal precedent, Citigroup, Credit Suisse si Morgan Stanley au primit sub forma de onorarii 1,922 milioane lire sterline, 5,502 milioane lire sterline si 1,501 milioane lire sterline din partea Trezoreriei.

#banci, #consultanta, #trezorerie , #stiri Credit Suisse