Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile europene: "nota de plata" de 244 miliarde euro

Bancile europene: "nota de plata" de 244 miliarde euro

Bancile europene s-ar putea confrunta cu o "nota de plata" de 244 miliarde euro, totalizand profiturile pierdute si cresterea cerintelor de capital, in urma inaspririi legislatiei sistemului bancar, potrivit estimarilor Credit Suisse, citate de Bloomberg, informeaza Mediafax.

Analistii bancii elvetiene anticipeaza caprofiturile bancilor europene ar putea fi, in anul 2012, cu 37% mai reduse decat se estimeaza in prezent.

Bancile ar putea fi supuse unor reglementari mai stricte privind managementul capitalului si lichiditatii, dar si unor noi reguli privind derivatele si unor taxe speciale, potrivit analistilor.


Zece banci, printre care Credit Agricole si Commerzbank, ar putea inregistra un deficit de capital de 24 miliarde euro in 2012 din cauza inaspririi cerintelor de capital.


Analistii Credit Suisse considera ca UBS, Danske Bank, Standard Chartered si UniCredit sunt cel mai bine pozitionate in contextul "riscului regulatoriu" si expunerii limitate la datorii de stat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1108 ori
Citeste mai multe desprebanci capital cerinte profit reforma