Moody's a confirmat ratingurile Credit Europe Bank

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 09:40
1499 citiri
Moody's a confirmat ratingurile Credit Europe Bank

Moody's a confirmat, miercuri, ratingul pentru soliditate financiara al Credit Europe Bank (CEB), prezenta si in Romania, la nivelul "D" si calificativul "Ba2" pentru datoriile si depozitele pe termen lung, cu perspectiva negativa. 

Ratingul pentru datoriile si depozitele pe termen scurt nu a fost modificat, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, preluat de Mediafax.

Moody's a pus sub supraveghere ratingurile Credit Europe Bank in martie 2009.

Agentia considera ca adecvanta capitalului bancii corespunde ratingului atribuit institutiei financiare, care a fost capabila, din septembrie 2008, sa reduca imprumuturile si angajamentele catre companii din Comunitatea Statelor Independente (CSI) si Romania cu 29%.

Totusi, profilul CEB ramane riscant din cauza ponderii mari a imprumuturilor corporatiste si a creditelor de consum negarantate in regiunea CSI, in portofoliul total.

CEB este activa in principal pe segmentul imprumuturilor corporatiste, de retail si ipotecare pe pietele emergente, operatiuni finantate prin depozitele atrase in Europa Occidentala.

Romania, Rusia, Turcia si intr-o masura mai mica Ucraina reprezentau, la sfarsitul lunii iunie, 54% din expunerea totala a bancii.

Perspectiva negativa a ratingurilor reflecta ingrijorarea privind posibilitatea deteriorarii calitatii activelor CEB in viitor.

CEB este detinuta de compania financiara FIBA Group din Turcia.

Banca a fost infiintata in 1994 sub numele de Finansbank, cu sediul central la Amsterdam.

La sfarsitul lui iunie 2009, CEB avea active de 10,7 miliarde euro si 633 milioane euro sub forma de actiuni.

Banca desfasoara operatiuni in Olanda, Germania, Belgia, Rusia, Romania, Malta, Elvetia, Dumai si Ucraina si are circa 5.500 de angajati.

Credit Europe Bank Romania, fosta Finansbank Romania, asigura o gama larga de produse si servicii catre peste 350.000 de persoane fizice, IMM-uri si corporatii.

Banca avea, la finele anului trecut, active in valoare de 1,5 miliarde de euro, un portofoliu de depozite de 600 milioane de euro, un sold al creditelor de 1,2 miliarde de euro si a obtinut un profit consolidat de 12 milioane de euro, potrivit RAS, standardele romanesti de contabilitate. 

#bank, #credit, #europe, #moody, #ratinguri, #s , #stiri Credit Europe Bank

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  5. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  6. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  7. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  8. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  9. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  10. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei