Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cosmote anunta finalizarea achizitiei Zapp

Cosmote anunta finalizarea achizitiei Zapp

Cosmote a anuntat, luni, ca transferul a 100% din participatia Telemobil SA (Zapp) detinuta de Saudi Oger a fost finalizat, ca urmare a primirii avizului autoritatilor relevante, se arata intr-un comunicat al companiei, informeaza NewsIn.

"Achizitia Zapp ofera Cosmote Romania oportunitatea sa isi extinda portofoliul cu servicii de date si broadband mobil. In acelasi timp, clientii Zapp vor avea acces la o gama mai larga de produse si servicii (...)", a declarat CEO Cosmote Romania, Stefanos Theocharopoulos.

Conform directorului general executiv al grupului Cosmote, Michael Tzamaz, achizitia Zapp va duce la cresterea pe piata autohtona a subsidiarei sale din Romania.

"Finalizarea achizitiei Zapp reprezinta o realizare importanta pentru Grupul Cosmote si subsidiara sa din Romania, menita sa contribuie la cresterea acesteia pe piata. In continuare vor fi depuse toate eforturile astfel incat sa ne asiguram ca in urma procesului de integrare care va urma, operatorul va fi si mai puternic, in beneficiul consumatorilor, al economiei tarii, intensificand competitia de pe piata", a adaugat Tsamaz.

Conform comunicatului, achizitia Zapp este o investitie importanta pentru Grupul Cosmote, prin care se doreste cresterea perspectivelor de dezvoltare a subsidiarei locale, prin noi servicii mobile in banda larga, utilizand licenta 3G obtinuta in urma achizitiei Zapp, extinderea bazei de clienti si deschiderea de noi oportunitati in segmentul corporate.

Cosmote Romania are in prezent peste 6,3 milioane de utilizatori si o cota de piata de 23% (iunie 2009), in mai putin de patru ani de la lansarea operatiunilor pe piata locala.

Consiliul Concurentei a autorizat, la 27 octombrie, preluarea SC Telemobil SA, care detine operatorul Zapp, de catre SC Cosmote Mobile Telecommunications SA, considerand ca astfel nu se creaza sau nu se consolideaza o pozitie dominanta care sa afecteze mediul concurential.

 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1735 ori
Citeste mai multe despreachizitie cosmote zapp servicii