Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criza a ieftinit spatiile logistice

Criza a ieftinit spatiile logistice

Criza a obligat firmele sa caute spatii de depozitare de dimensiuni mai reduse, ce pot fi gasite la preturi mai convenabile. 

Firmele mici si medii, constranse de eforturile financiare sustinute din ultima perioada, prefera relocarile in spatii mai putin generoase si mai ieftine, fie pentru ca au ocupat pana in prezent un spatiu mult mai mare, fie mizeaza pe o chirie mai mica.

Pentru o hala bine dotata, cu incalzire, alarma si pozitionare cat mai aproape de Capitala, clientii sunt dispusi sa aloce bugete intre 3 si 6 euro/mp, in timp ce proprietarii solicita 5-10 euro/mp, considera analistii imobiliari de la Eurometropola.


 


 


 


--------------------


CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro


--------------------Potrivit acestora, cele mai solicitate spatii logistice sunt cele din partea de sud - sud-est a Capitalei.

"Cererea care se inregistreaza in acest moment vizeaza in mare parte parte locatii in S si SE, intrucat infrastructura este mult mai dezvoltata. Sunt cautate spatiile din Berceni, Jilava, Pantelimon sau Colentina, unde accesul la soseaua de centura si la Autostrada Soarelui este mult mai facil", apreciaza sursele citate.Astfel ca, intr-o perioada in care spatiile logistice cu suprafete mari prezinta prea putin interes in acest context de piata, in ultimele luni atentia in acest segment s-a concentrat asupra spatiilor de dimensiuni reduse, mai exact 150 - 250 mp, care au ca destinatie principala depozitarea.

In schimb, dezvoltatorii din domeniul logistic mizeaza pe partea de vest a Capitalei.


Aici aproximativ 250.000 de metri patrati de spatii logistice si industriale urmeaza sa fie finalizati in acest an, pentru o parte din acestia existand deja precontracte de inchiriere semnate in 2008, in ciuda situatiei economice actuale.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 840 ori
Citeste mai multe desprecriza spatii logistice preturi