JPMorgan Chase creste salariile, dar limiteaza bonusurile

Luni, 27 Iulie 2009, ora 10:55
1268 citiri
JPMorgan Chase creste salariile, dar limiteaza bonusurile

Banca americana JPMorgan Chase va majora salariile, dar va limita bonusurile pentru peste 12.000 de angajati, semn ca grupurile financiare incearca sa tempereze furia publicului legata de primele excesive ale bancherilor, evitand, totodata, migratia angajatilor, potrivit Financial Times.

Banca va majora salariile angajatilor in cazul carora bonusurile au o pondere de 25-50% in plata totala, precizeaza Mediafax.

Majorarea salariilor va fi insotita de reducerea bonusurilor, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Masura, similara celor adoptate de alte banci mari precum Morgan Stanley, Citigroup si UBS, evidentiaza sistemul de compensatii pe care institutiile de credit il adopta in conditii post-criza.

Grupurile financiare au fost nevoite sa raspunda presiunilor politice de a reforma sistemele de remunerare, in care se acorda compensatii substantiale la asumarea unor riscuri mari.

Presiunile politice au determinat bancherii, nemultumiti de banii primiti, sa renunte la posturi intr-o perioada caracterizata de nesiguranta.

"Vrem ca bancherii sa inteleaga ca bonusurile nu mai primeaza", a afirmat un director de pe Wall Street. El a explicat ca bonusurile reprezentau peste trei sferturi din cecurile de mai multe milioane de dolari incasate de bancheri.

Unii angajati ai bancilor au criticat trendul de majorare a salariilor, in dauna bonusurilor, considerand ca masura este destinata impresionarii publicului si autoritatilor, slabind, totodata, legatura dintre plata si performanta.

JPMorgan Chase, incurajata de rezultatele financiare trimestriale solide, a alocat 14,5 miliarde dolari pentru compensatiile aferente primelor sase luni, suma cu 22% mai mare decat cea din aceeasi perioada a anului trecut.

#angajati, #bonusuri, #majorare, #salarii , #stiri Citigroup