EMI, mai ieftina cu 2 miliarde de lire sterline

Luni, 15 Februarie 2010, ora 15:35
1097 citiri
EMI, mai ieftina cu 2 miliarde de lire sterline

Casa de discuri EMI valoreaza in prezent 2,2 miliarde de lire sterline, cu doua miliarde mai putin decat in 2007, cand a fost cumparata de compania Terra Firma, potrivit presei americane de specialitate.

O scrisoare a bancii Citigroup din New York, care a imprumutat in 2007 Terra Firma pentru a putea cumpara EMI, dezvaluie ca actualul proprietar isi estimeaza acum achizitia la o valoare cu doua miliarde de lire mai mica decat pretul platit la cumparare.

In 2007, Terra Firma a platit 4,2 miliarde de lire pentru compania de inregistrari care se ocupa de artisti precum Robbie Williams si Coldplay.

Scrisoarea dezvaluie, de asemenea, ca directorul Terra Firma, Guy Hands, planuieste sa imparta compania in doua, pentru a proteja partea profitabila de cea care inregistreaza pierderi.

Potrivit Financial Times, Terra Firma trebuie sa stranga 120 de milioane de lire pana in iunie, pentru a impiedica preluarea EMI de catre Citigroup, banca care i-a imprumutat banii necesari la achizitionarea casei de discuri.

#emi, #miliarde, #lire, #sterline, #casa, #discuri , #stiri Citigroup