BANII LA SALTEA, DIN NOU LA MODA. De ce fug oamenii de banci?

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 15:39
2979 citiri
BANII LA SALTEA, DIN NOU LA MODA. De ce fug oamenii de banci?

Pe masura ce fraudele bancare se inmultesc si datoria SUA creste, americanii se gandesc din ce in ce mai mult la siguranta economiilor stranse. Daca in trecut depozitele bancare pareau a fi cea mai buna solutie, criza i-a invatat pe oameni sa fie mai precauti. Astfel, din ce in ce mai multi americani aleg sa isi tina banii la saltea, potrivit DailyFinance.

Realitatea este ca milioane de oameni isi pastreaza banii la saltea.

In 2009, 28 de milioane de americani au renuntat la institutiile financiare din cauza neincrederii in sistemul bancar si din cauza situatiei economice precare.

Criza a strans buzunarele americanilor care nu-si mai permit sa puna bani deoparte, dupa plata facturilor.

Banii investiti in titluri de valoare nu au randamente foarte mari.

Conturile bancare si informatiile personale ale populatiei nu sunt in siguranta, iar Citibank este cel mai relevant exemplu.

Hackerii au obtinut accesul la o baza de date cu 200.000 de conturi.

Iar aceasta nu a fost prima tentativa a cyber-criminalilor. In 2009, FMI a investigat furtul a milioane de dolari extrase din conturile Citi de catre o retea de hackeri din Rusia.

La acel moment, expertii au raportat ca astfel de jafuri bancare nu sunt deloc neobisnuite.

De asemenea, celebra institutie financiara Morgan Stanley a pierdut recent doua CD-uri care contin informatiile personale a 34.000 de clienti.

Vestile proaste nu se termina aici. Intre timp, hackerii au patruns in reteaua jocurilor video Play Station a companiei Sony si au furat numele, adresele si datele bancare a milioane de utilizatori, acesta fiind unul din cele mai mari atacuri informatice comise vreodata.

Datoriile SUA sperie populatia

Problema datoriilor statului american devine din ce in ce mai dramatica chiar si pentru cetateanul de rand.

Trezoreria ar putea anula plati de miliarde de dolari ale obligatiunilor SUA, ceea ce inseamna ca oamenii, institutiile si guvernele straine care detin titluri de stat americane pot pierde foarte multi bani.

Valoarea acestor titluri, vazute ca unele dintre cele mai sigure investitii, s-ar putea diminua complet.

Scaderea acestora ar putea fi extrem de mare daca datoria SUA depaseste plafonul de indatorare.

Unii experti prezic un nou haos financiar global in cazul in care SUA nu isi indeplineste obligatiile. Analistii internationali sunt, de asemenea, pesimisti si prevad o noua criza a creditelor.

Daca in trecut salteaua a fost considerata un loc periculos de a pastra banii in numerar, in prezent pare cea mai buna varianta.

Chiar daca a tine banii la saltea nu iti ofera castiguri, ai siguranta ca a doua zi ii vei gasi in acelasi loc.

Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei
Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei
În multe momente ne putem trezi cu situații neașteptate care să ne pună în dificultate, în special cele de natură financiară. În astfel de cazuri trebuie să știm ce avem de făcut și...
#banci, #bani, #bani la saltea, #economie, #sistem bancar , #stiri Citibank

Curs valutar

1 EUR = 4.9744 RON

-0.0008

1 USD = 4.5501 RON

0.0030
  1. Autostrada dintre Sibiu și Pitești "crește" fantastic. Pe o porțiune de șosea rapidă se va putea circula deja de anul acesta VIDEO
  2. Patronii elvețieni ai celui mai mare combinat chimic din România vor să îl vândă. Un afacerist român, care discută de concedieri colective, ar vrea să îl cumpere
  3. Dosar penal după ce Ministrul Energiei a reclamat blocarea proiectelor. Cei vizați ar avea ”legături cu Rusia”
  4. Carburanți cum n-a văzut Vestul. România este aproape singura țară din UE în care benzina și motorina s-au scumpit față de anul trecut
  5. Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
  6. Ce țări „fură" României investitorii străini și care sunt cauzele: „Nu văd de ce ar mai veni aici"
  7. Criza care a afectat fermele românești mai rău decât seceta. Ce efecte produce lipsa personalului calificat din agricultură. „Fermierii vor fi loviți de un tsunami”
  8. A început distribuirea scrisorilor privind amnistia fiscală. Ce au de făcut contribuabilii
  9. Rareş Bogdan, despre managerul TAROM care a vândut slotul orar de Londra: „Un dobitoc”
  10. Cartofii dulci au luat locul pepenilor la Dăbuleni. Cum a reușit soiul din Coreea să se adapteze condițiilor meteo din România