Starea infrastructurii protejeaza Romania de concurenta operatorilor internationali

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 12:43
2074 citiri
Starea infrastructurii protejeaza Romania de concurenta operatorilor internationali

Infrastructura feroviara precara va proteja Romania de concurenta operatorilor internationali de transport de calatori, care vor putea intra pe piata romaneasca odata cu liberalizarea pietei europene de transport, in 2010, a declarat, miercuri, directorul general al CFR Calatori, Razvan Stoica.

"In clipa aceasta, din pacate, starea proasta a infrastructurii ne protejeaza de operatorii internationali care ar intra pe teritoriul Romaniei deoarece trebuie sa respecte drepturile pasagerilor, lucru care va fi greu de realizat, pentru ca infrastructura nu iti ofera un orar fix", a declarat Stoica, in cadrul evenimentelui "Zilele Feroviare", organizat de Asociatia Industriei Feroviare, precizeaza Mediafax.

Romania este obligata sa liberalizeze piata transportului feroviar de calatori din 2010.

Stoica a mai spus ca CFR Calatori dispune de material rulant cu care ar putea circula in statele membre UE.

Totusi, pentru deschiderea pietei, este necesara infiintarea unui organism independent care sa monitorizeze piata. In prezent, acesta nu a fost inca infiintat.

"Ca sa iesim pe piata transportului european trebuie sa avem material rulant agreat, si CFR Calatori, prin achizitiile din ultimii ani, dispune de acesta. Mai trebuie sa obtinem trasee, sa platim taxe de acces, dar trebuie sa ne facem mai intai o politica de marketing", a mai spus Stoica.

Liberalizarea pietei de transport feroviar de marfa a avut loc in 2007, in prezent existand in Romania cativa operatori internationali care efectueaza transporturi.

 

#feroviara, #infrastructura, #liberalizare, #operatori , #stiri CFR