Romania participa la un proiect de transport durabil in UE

Marti, 26 Mai 2009, ora 09:14
1608 citiri
Romania participa la un proiect de transport durabil in UE

Firma Integral Consulting R&D, Universitatea Politehnica din Timisoara si CFR Calatori Timisoara sunt implicate in proiectul Ecorails, de transport durabil, derulat in Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat transmis luni de Integral Consulting, informeaza NewsIn.

"Proiectul ECORailS este o propunere de proiect dezvoltata creativ de un parteneriat constituit din 14 prestigioase institutii din sase tari europene (Germania, Danemarca, Suedia, Italia, Romania si Ungaria). Propunerea a fost una din putinele selectate la competitia IEE din 2008, fiind singurul proiect acceptat pentru domeniul transportului feroviar", se arata in comunicat.

Proiectul va furniza administratiilor de transport feroviar si operatorilor feroviari, instrumente de referinta - manual, proceduri, suport legislativ - pentru obtinerea celor mai competitive oferte de aplicatii feroviare, din punct de vedere al eficientei energetice, costurilor de exploatare, nivelului tehnologic si sigurantei, raportate si la criteriile "verzi".

De asemenea, proiectul va determina o competitie acerba a fabricantilor care, pentru a se califica in concordanta cu noile principii si criterii de achizitii, vor fi nevoiti sa dezvolte pe viitor material rulant care sa tina cont de acestea.

Proiectul ECORailS -"Eficienta energetica si criterii de mediu pentru achizitionarea serviciilor si vehiculelor de transport feroviar regional" se va desfasura pe parcursul a 26 de luni (1 mai 2009 - 30 iunie 2011), cu un buget total de circa 1,4 milioane euro.

Lansarea oficiala si prima intalnire de lucru a partenerilor in proiect are loc pe 26 mai 2009 la Berlin, in prezenta reprezentatilor Comisiei Europene.

Din consortiul proiectului fac parte TSB Innovation Agency Berlin GmbH FAV, Transport Technology Systems, Senate Department for Urban Development, Pro Rail Alliance, KCW GmbH si Berlin University of Technology din Germania, Trafikstyrelsen din Danemarca, Transportforskningsgruppen I Borlänge AB din Suedia, Province administration of Brescia, Università Commerciale "L. Bocconi", Università di Roma "La Sapienza" din Italia, Integral Consulting R&D, Universitatea Politehnica Timisoara si CFR Calatori Timisoara din Romania, precum si Budapest University of Technology and Economics din Ungaria.

#romania, #proiect, #transport, #uniune, #europeana , #stiri CFR