CFR SA: N-u s-a luat nici o masura de reducere a programului de lucru

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 15:59
1702 citiri
CFR SA: N-u s-a luat nici o masura de reducere a programului de lucru

CFR SA nu luat pana in prezent nicio masura de modificare a programului de lucru in ramurile de activitate ale companiei, a anuntat joi operatorul feroviar, anunta NewsIn.

"CNCF CFR SA nu a pus in aplicare pana in prezent nicio masura de modificare a programului de lucru in ramurile de activitate ale companiei.

In momentul in care se vor stabili masuri concrete de modificare a regimului de munca, reprezentantii companiei vor informa salariatii in mod direct in legatura cu cauzele care au determinat punerea in aplicare a unor astfel de masuri", au precizat reprezentantii companiei feroviare.

Totodata, reprezentantii CFR SA au subliniat ca operatorul se va consulta cu partenerii sociali, "pentru buna desfasurare a relatiilor de munca".

Federatia Nationala a Sindicatelor Transporturi FNST Elcatel a transmis miercuri un comunicat potrivit caruia salariile a 60% din personalul CFR SA vor fi diminuate cu 25-28% ca urmare a intentiei companiei feroviare de a reduce, in perioada septembrie - decembrie, saptamana de lucru de la cinci zile la patru zile.

"Urmarea inconsistentei si nerealismului eternelor programe de restructurare, finalizate exclusiv prin concedieri colective ale personalului de executie sau diminuari consistente ale veniturilor salariale, reprezentantii structurilor sindicale reprezentantive din CN CF CFR SA au fost instiintati asupra intentiilor de reducere a saptamanii de lucru de la cinci zile la patru zile, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pentru perioada septembrie - decembrie 2011", se mentiona in comunicat.

Masura va afecta peste 60% din personal, respectiv peste 15.000 de angajati din cei aproape 25.000, venitul lunar fiind diminuat cu 25-28%, potrivit federatiei.

FNST sustine ca motivul este legat de respectarea intelegerilor cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana privind diminuarea fondului de salarii cu 10% fata de 2010.

#cfr, #angajati, #program lucru cfr, #concediere cfr , #stiri CFR