Lazaroiu: CET-urile sunt gauri negre

Luni, 29 August 2011, ora 22:49
2472 citiri
Lazaroiu: CET-urile sunt gauri negre

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, spune ca CET-urile sunt "gauri negre", iar oamenii platesc mult pe caldura pentru ca sunt ineficiente, motiv pentru care PDL a decis sa taie subventiile. 

"A da subventie CET-urilor inseamna sa arunci cu bani pe fereastra, pentru ca CET-urile sunt inglodate in datorii si ineficiente. Nu ma poate lasa indiferent faptul ca ma uit la cele mai ineficiente primarii si vad ca 70% sunt ale opozitiei.

Culoarea politica a primarului e importanta pentru ca oamenii sa stie cine sunt demagogii in tara asta. Ei spun sa se mentina subventiile pentru ca sa le dam bani in gaurile negre administrate de primarii PSD si PNL. Solutia PDL a fost de a taia subventiile, tomai pentru a nu mai arunca cu bani in CET-uri, iar ajutoarele pentru incalzire vor merge la consumatorii vulnerabili" a declarat luni Sebastian Lazaroiu, la Realitatea TV.

Declaratia a fost facuta dupa ce Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de Urgenta privind masurile de protectie sociala in sezonul rece, care stabileste limitele de venit pana la care consumatorii considerati vulnerabili vor putea primi ajutorul lunar pentru incalzire, precum si valoarea acestuia.

Demnitarul a explicat ca Guvernul va elimina subventia de la bugetul de stat de 350 de milioane de lei si va pastra doar suma de 120 de milioane de lei care reprezinta ajutoarele la incalzire pentru persoane vulnerabile.

Potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului Muncii, este definit drept consumator vulnerabil "persoana singura sau familia care, din motive economice, de sanatate, varsta sau de alta natura, nu poate sa-si mentina locuinta in conditii adecvate de temperatura, respectiv la cel putin 21 de grade Celsius si care pentru aceasta necesita interventia din partea autoritatilor administratiei publice prin masuri de sprijin".

Astfel, se arata in proiectul publicat de Ministerul Muncii, consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei acordat din bugetul de stat in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 786 de lei in cazul familiilor si 1.082 de lei in cazul persoanei singure.

Totodata, se arata in proiect, autoritatile locale pot acorda consumatorilor vulnerabili, din bugetele locale, ajutoare lunare pentru incalzirea locuintei cu energie termica, in completarea celor de la bugetul de stat. 

#sebastian lazaroiu, #cet, #subventii , #stiri CET