Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEC Bank a acordat credite IMM cu garantii de la stat de 2 milioane de lei in doua luni

CEC Bank a acordat credite IMM cu garantii de la stat de 2 milioane de lei in doua luni


CEC Bank a acordat in ultimele doua luni credite de circa doua milioane de lei in cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si are in analiza imprumuturi de alte patru milioane lei, plafonul total fiind de peste 520 milioane lei in urmatorii doi ani.

CEC Bank si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat in februarie Conventia de Colaborare pentru programul guvernamental, prin care banca beneficiaza in urmatorii doi ani de un plafon al garantiilor de circa 260 milioane lei, prin care IMM-urile pot accesa credite de peste 520 milioane lei cu garantii reduse la jumatate.

Astfel, IMM-urile cu cel putin trei ani de la infiintare pot accesa linii de credit in lei pentru finantarea capitalului de lucru de maxim cinci milioane lei, pe o perioada de cel mult doi ani, cu posibilitatea prelungirii cu maximum un an.

Facilitatea poate fi garantata de stat prin FNGCIMM in proportie de 50% din valoarea creditului.

Clientul va plati o dobanda compusa din ROBOR la trei luni si o marja de 2,5% si un comision de administrare de 0,04% pe an aplicabil lunar la valoarea initiala a liniei de credit, la care se adauga comisionul de evaluare a garantiilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1357 ori