Carrefour, primul chirias al centrului comercial dezvoltat in Obor

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 17:08
2717 citiri
Carrefour, primul chirias al centrului comercial dezvoltat in Obor

Omul de afaceri Florin Pogonaru a incheiat un acord cu reteaua de hipermarketuri Carrefour pentru un spatiu de circa 10.000 de metri patrati in cadrul centrului comercial pe care vrea sa-l construiasca langa Obor prin intermediul firmei Prodplast Imobiliare.

Prodplast Imobiliare, firma detinuta indirect de Pogonaru, a semnat recent un contract de inchiriere cu Carrefour Romania pentru o suprafata minima de 10.000 metri patrati, cu o durata de cel putin 15 ani si o valoare a chirei "care a fost negociata pe baza celor mai bune oferte de piata si a chiriilor din zona pentru imobile cu aceeasi destinatie", potrivit datelor Prodplast.

Centrul comercial, denumit Veranda Shopping Center, va avea o suprafata de circa 25.000 de metri patrati si urmeaza sa fie dezvoltat pe strada Ziduri Mosi, in zona Pietei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocata.

Prodplast Imobiliare a desemnat firma CBRE Romania pentru inchirierea spatiilor din centrul comercial si a angajat firma Barsine Investitii pentru managementul de proiect si alte servicii conexe in vederea realizarii investitiei.

Reprezentantii CBRE Romania au anuntat marti ca a preluat mandatul exclusiv de reprezentare a centrului Veranda Shopping Center, insa contactati de MEDIAFAX nu au oferit mai multe detalii despre proiect.

De proiectarea centrului comercial se vor ocupa firmele Chapman Taylor Romania si B23T Architecture &Design Services.

Prodplast Imobiliare a anuntat inca din 2012 ca vrea sa construiasca un centru comercial in zona Obor, iar anul trecut a inceput demersurile privind inceperea proiectului.

Actionarii Prodplast au decis in 2008 divizarea producatorului de mase plastice in doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

In afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai detine un teren in Tunari, judetul Ilfov, de circa 3 hectare.

Omul de afaceri Florin Pogonaru este actionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Centrul comercial urmeaza sa concureze in zona cu Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african NEPI in apropiere de Arena Nationala, dar si cu ParkLake Plaza, in constructie in cartierul Titan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#platforma Prodplast Obor, #centru comercial, #retea hipermarket Carrefour , #stiri Carrefour