Plățile cu numerar, restricționate în toate magazinele cash and carry: Care este noul plafon

Miercuri, 20 Septembrie 2023, ora 12:50
759 citiri
Plățile cu numerar, restricționate în toate magazinele cash and carry: Care este noul plafon
Persoană care plătește cu cardul FOTO ziaruldeiasi.ro

Potrivit proiectului de lege publicat de Guvern, ce cuprinde măsurile fiscale, în magazinele cash & carry, plățile vor putea făcute în limita a 2.000 de lei cash. Până acum, românii puteau cheltui până la 10.000 lei în numerar.

Plafoanele la tranzacții sunt:

a) încasări de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană;

b) încasări efectuate de către magazinele de tipul cash and carry, care sunt organizate și funcționează în baza legislației în vigoare, de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană, potrivit documentului.

"Sunt interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry.

Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot achita facturile cu valori care depășesc plafonul de 1.000 lei, către furnizorii de bunuri și servicii, respectiv de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 1.000 lei/2.000 lei în numerar, suma care depășește acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar", mai scrie în document.

Măsura a fost luată pentru a combate evaziunea fiscală.

...citeste mai departe despre "Plățile cu numerar, restricționate în toate magazinele cash and carry: Care este noul plafon" pe Ziare.com

#magazine, #cash carry, #plata card, #plafon, #numerar , #Stiri Carduri