Fondul Proprietatea nu mai poate fi listat in 2009

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 11:34
1453 citiri
Fondul Proprietatea nu mai poate fi listat in 2009

Fondul Proprietatea nu va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in 2009, deoarece procesul de selectie a unui manager pentru Fond a fost mult intarziat, iar viitorul administrator are nevoie de timp ca sa pregateasca listarea, au declarat miercuri, pentru NewsIn, surse apropiate Fondului.

"Ar fi fost bine ca Fondul Proprietatea sa fie listat pana la sfarsitul anului la Bursa de Valori Bucuresti, insa nu mai e nici o sansa ca aceasta sa se mai petreaca in 2009. Managerul de fond care va fi numit are nevoie de timp ca sa pregateasca listarea pe bursa a unui fond cu active de peste 3 miliarde de euro", au precizat, pentru NewsIn, sursele citate.

Reprezentantii Fondului Proprietatea estimau, la sfarsitul lui 2008, ca Fondul va fi listat la BVB cel tarziu in septembrie 2009, in timp ce Sebastian Vladescu, fostul presedine al comisei pentru selectia administratorului FP, declara ca "Fondul va avea un administrator pana la sfarstiul lunii martie 2009".

Saptamana trecuta, presedintele directoratului Fondului, Daniela Lulache, spunea ca "listarea Fondului Proprietatea pana la sfarsitul acestui an ramane plauzibila, insa depinde si de grabirea numirii unui manager de fond".

Comisia de selectie a administratorului Fondului Proprietatea a prelungit, la inceputul lunii trecute, pe o perioada nedeterminata, selectia unui administrator pentru Fond, pentru a pune la punct cu guvernul viitoarea organigrama corporatista a institutiei.

Prelungirea suspendarii procesului de selectie a fost motivata prin necesitatea examinarii si de catre alte institutii cu atributii in domeniu a solutiilor identificate de Comisie, data fiind complexitatea mandatului incredintat de catre Guvernul Romaniei.

Marti, surse apropiate Fondului declarau, pentru NewsIn, ca procesul de selectie a administratorului Fondului Proprietatea va fi reluat in cel mult 10 zile, pentru a se incadra in termenul limita de valabilitate a ofertelor, care expira in iulie 2009.

Fondul Proprietatea a atras in 22 ianuarie opt oferte de administrare, de la Aviva Investors Global Services, BlackRock, Credit Suisse & OTP, FINAG Holding Gmbh, Franklin Templeton Investments, ING Invest Management, Morgan Stanley si Julius Baer.

Propunerea de venituri si cheltuieli a Fondului Proprietatea pentru exercitiul financiar 2009 prevede o scaderea a profitului net cu 55%, la 212,45 milioane lei, pe fondul cresterii importantei veniturilor din dobanzi in detrimentul celor din dividende, arata convocatorul pentru AGA din 27 aprilie, publicat luni de Fond.

Fondul a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.

#Fond, #Proprietate, #listare, #BVB, #administrator , #stiri BVB

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem