Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce structura vor avea indicii BVB din 25 iunie

Ce structura vor avea indicii BVB din 25 iunie
Incepand cu sedinta de tranzactionare din data de 25 iunie 2013 vor intra in vigoare noile structuri ale indicilor BVB (ponderile simbolurilor in componenta indicilor), potrivit unui comunicat al Bursei de Valorii Bucuresti.

Noile structuri ale indicilor BVB, respectiv valorile factorilor de free float (Ff,i), factorilor de reprezentare (Ri) si factorilor de corectie a pretului (Ci) vor fi determinate pe baza numarului de actiuni si preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din data de 14 iunie 2013.

Comitetul Indicilor BVB se intruneste trimestrial pentru revizuirea compozitiei indicelui BET si pentru efectuarea actualizarilor si a ajustarilor periodice.

Ajustarile periodice au drept scop actualizarea ponderilor utilizate in calculul indicelui BET ca urmare a: unor evenimente corporative (majorari de capital, etc); modificarii compozitiei cosului indicelui BET ca urmare a includerii sau excluderii unei societati; evolutiei preturilor actiunilor incluse in indice in trimestrul anterior;

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1149 ori