BVB vizeaza CNVM in privinta cumulului de functii

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 11:59
1428 citiri
BVB vizeaza CNVM in privinta cumulului de functii

Bursa va trimite CNVM un punct de vedere cu privire la proiectul de reglementare a cumulului de functii, prin care cere Comisiei sa tina cont de interesele de business ale grupului BVB si de structurile de conducere ale burselor europene, a spus vineri pentru NewsIn, presedintele BVB, Stere Farmache, citat de NewsIn.

 

"Am avut o discutie in Consiliu cu privire la proiectul de dispunere de masuri al CNVM pentru reglementarea cumulului de functii, Bursa urmand sa trimita un punct de vedere Comisiei, de care speram sa tina cont intr-o masura mare", a precizat Farmache.

La sfarsitul lunii trecute, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a lansat in dezbatere publica un proiect de dispunere de masuri prin care incearca sa regelementeze situatiile de cumul de functii, astfel incat membrii din conducerea operatorilor de piata sa nu fie prezenti si in consiliile societatilor listate.

Proiectul Comisiei vizeaza si membrii din conducerea operatorilor de piata sau a sistemelor de tranzactionare, care nu vor mai putea fi membri in consiliile de administratie sau conducatori ai unui depozitar central, case de compensare sau a Fondului de Compensare a Investitorilor.

In acelasi timp, atat membrii din conducerile operatorilor de piata sau a depozitarilor centrali nu vor mai putea intra in conducerea societatilor listate pe pietele reglementate de respectivul operator, respectiv a societatilor care au incheiat contract de registru cu depozitarul central.

 

#burse, #bvb, #cumul, #europene, #functii , #stiri BVB