Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a deshis in scadere sedinta de tranzactionare de joi

BVB a deshis in scadere sedinta de tranzactionare de joi


Bursa de la Bucuresti a coborat cu 0,64% in prima parte a sedintei de joi, consemnand a doua zi consecutiva de scadere.

La inceputul sedintei, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu aproape 0,39%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,87% sub inchiderea de miercuri.

Indicele extins BET-XT a coborat cu 0,47%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,80% sub nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a scazut cu 0,56%.

Sedinta de tranzactionare pe bursele europene

Bursa de la Paris a deschis joi in scadere cu 1,62%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal CAC 40 ajungand la valoarea de 3.777,06 puncte, in scadere cu 62,28 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

De asemenea, Bursa de la Frankfurt a deschis joi in scadere cu 2%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal DAX 30 ajungand la valoarea de 8.056,38 puncte, in scadere cu 140,70 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

Bursa de la Londra a deschis joi in scadere cu 1,5%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal FTSE-100 ajungand la valoarea de 6.253,28 puncte, in scadere cu 95,54 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

Pietele financiare europene au reactionat astfel la anuntul lui Ben Bernanke, seful Rezervei Federale SUA, conform caruia Statele Unite vor diminua treptat programul de achizitie de obligatiuni, urmand ca pana in 2014 acesta sa fie oprit.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 910 ori