Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa, in crestere cu aproape 1% la o ora dupa deschidere

Bursa, in crestere cu aproape 1% la o ora dupa deschidere


In prima ora de tranzactionare, Bursa de Valori Bucuresti a crescut pe o lichiditate sustinuta de actiunile Erste Group Bank si SIF Oltenia, indicele general al pietei BET-C inregistrand, in primele 15 minute, o apreciere de 0,97%.

La ora 10:40, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,96%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,79% peste inchiderea de miercuri.

De asemenea, indicele extins BET-XT a crescut cu 1,32%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 1,17% peste nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 2,22%.

Actiunile Erste Group Bank au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 980.745 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 110,0000 lei, in crestere cu 2,33%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 879 ori