Bursa a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de marti

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 10:24
1024 citiri
Bursa a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de marti

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de marti, indicele general al pietei BET-C inregistrand, in primele minute, o apreciere cu 0,25%.

Marti, la ora 10:15, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,30%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,43% peste nivelul din sedinta precedenta.

In acelasi timp, indicele extins BET-XT a crescut cu 0,36%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,36% peste nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, in timp ce BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

De asemenea, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,28%, fiind cotat la 26.763 puncte.

Actiunile SIF Transilvania au fost cele mai lichide din piata, cu tranzactii in valoare de 11.800 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 0,5900 lei, in crestere cu 0,68%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa de valori bucuresti, #tranzactii actiuni BVB, #actiuni listate BVB, #indice BET BVB , #stiri BVB