Bursa de Valori Bucuresti a pierdut din profit, pe fondul eforturilor de atragere a investitorilor

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 13:24
1389 citiri
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut din profit, pe fondul eforturilor de atragere a investitorilor

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a obtinut un profit net de 1,38 milioane lei in primul trimestru din 2014, in scadere cu 10% fata de perioada similara din 2013, potrivit raportului trimestrial al BVB, publicat miercuri.

Profitul net pe actiune a fost de 0,18 lei fata de 0,20 lei/actiune in primul trimestru din 2013.

BVB a incheiat primul trimestru al anului cu o cifra de afaceri de 4,64 milioane de lei, in crestere cu 14,5% fata de perioada similara a anului precedent, datorita imbunatatirii activitatii de tranzactionare.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni, drepturi si unitati de fond, inclusiv tranzactiile speciale (Deal) si ofertele publice, a avansat cu 22% fata de primele trei luni din 2013, pana la un nivel de 2,34 miliarde de lei.

Profitul operational al BVB a fost de 1,20 milioane de lei, aproape dublu fata de perioada similara a anului precedent, datorita ritmului de crestere a veniturilor.

Cheltuielile operationale au crescut usor, determinate in principal de cheltuieli de marketing si promovare mai mari, destinate activitatii de atragere a investitorilor si emitentilor, in timp ce cheltuielile cu personalul s-au diminuat cu aproape 8 procente fata de trimestrul I 2013.

Marja operationala a fost de 26%, comparativ 16%, in aceeasi perioada a anului precedent.

Profitul financiar in suma de 0,45 milioane lei a fost obtinut in principal din venituri din dobanzi, fiind insa mai mic fata de perioada similara a anului 2013 din cauza evolutiei nefavorabile a monedelor straine fata de leu (cu o influenta negativa de 0,37 milioane de lei) si a ajustarilor efectuate asupra investitiilor BVB in actiuni (determinand o scadere suplimentara de 0,19 milioane de lei).

#profit bvb, #tranzactii actiuni BVB, #oferte publice , #Profit